Intel i7-9750H işlemci 92 derece oluyor

ChelseaKazami

Centipat
Arkadaşlar bu görüntüler Valorant'tan. Oto fandayken 92 derece idi otodan çıkarıp kendim ayarladım yine 92 idi yani resmen arttırmam etki etmedi. Valorant gibi bir oyunda düşük FPS alıyorum neden bu kadar ısınıyor? Isındığı için de performans kaybı yaşıyorum ne yapmam lazım?
Sistemim: Laptop Acer Predator 317-53 Intel i7-9750H RTX 2060 16 GB RAM Intel UHD Graphics 630.

v1.png

v2.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Undervolt yapın hocam mobil İntel işlemciler çok ısınıyor.
Hocam nasıl yapacağımı bilmiyorum ki, bozmaktan korkuyorum.
Ofis fan modu veya Acer'de adı herneyse oradaki en düşük güçteki olan fan modunda deneyin ben öyle yaptığımda sıcaklıklar düşüyor, en yüksek fan modunu seçersem Valorant'da 80-85 derecelere kadar çıkıyor işlemci.
Demek istediğiniz anlamadım ofis fan modu yok. Otomatiğe mi alıyım diyorsunuz? Yoksa el ile en düşük fana mı geçeyim?

Demek istediğiniz anlamadım ofis fan modu yok. Otomatiğe mi alıyım diyorsunuz? Yoksa el ile en düşük fana mı geçeyim?
En düşük fana ayarlarsanız bendeki gibi düşebilir sıcaklıklar. Fan modu olarak sizin bilgisayardakı adını bilmiyorum bende ofis modu yazıyor. Elle en düşüğe çekin öyle bir ayar varsa

Sisteme göre deneme-yanılma yöntemi ile.

Sisteme göre deneme-yanılma yöntemi ile.
Anladım hocam fakat bu konularda bilgisizim zarar vermekten çekiniyorum bilmediğim için..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı