Intel iGPU sürücüsü sorunu nasıl çözülür?

FlyingHopes

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa/Gemlik
Daha fazla  
Monster Abra A5 V16.6.5 (GTX 1650 Ti ekran kartı ve i5-10200H işlemci içinde bulunan UHD Graphics (aslında UHD 630 bulunmakta ama Clevo kaynaklı sanırım, tam model UHD 630 değil, GPU-Z'de GPU kod adı yine de Comet Lake GT2 olarak görünüyor) dizüstü bilgisayarım için NVIDIA ve Intel sürücülerini kurarken Intel sürücüsü sorun çıkartıp durdu. Normal şartlarda Intel Driver Support Assistant üzerinden Intel'in kendi başlatıcısı ile (launcher) indirme yaparken, ilk başta "Cihazların kurulum bilgileri alınıyor" dedi, sonra "Windows ya da benzeri bir aygıt güncellenmesi tespit edildi, güncellemelerin bitmesini bekleyin." tarzı bir mesaj geldi kısa süreliğine ve "Yükleyici çıkış kodu 8" hatası verdi, normalde Windows update kapalı olmasına rağmen ve NVIDIA sürücüsünü henüz kurmuş olmama rağmen. 3 - 4 kere denedim, sonuç yine aynıydı. Mecburen DDU ile Intel iGPU sürücüsünü sildim sadece ve Intel'in kendi sitesinden bu kısma tıklayıp, 7 ve 10. nesil arası işlemciler için en son sürüm olan 31.0.101.2135 sürücüsünü indirdim. Yine başlatıcıyı çalıştırdı, yine aynı süreçlerden geçti ve "Yükleyici çıkış kodu 8" hatası verdi. Mecburen son çare olarak Monster'ın kendi sitesinde 2020 yılına ait Intel sürücüsünü (yanlış bilmiyorsam sürüm numarası 24 ile başlıyordu, görev yöneticisinde 27.20.100.8478 olarak görünüyor) indirdim. Şu an bir sorun yok ama bu sorunun sebebi nedir, anlayamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı