Intel Iris Xe Masaüstü Ekran Kartları, OEM’lere Gönderilmeye Başladı

Ali Güngör

Genel Yayın Yönetmeni
Yönetici
Katılım
22 Haziran 2011
Mesajlar
52.934
Çözümler
17
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel Iris Xe Masaüstü Ekran Kartları

Uzun zamandır beklenen Intel Iris Xe masaüstü ekran kartları ilk olarak OEM’lere gönderiliyor. Intel tarafından sonunda Intel Xe mimarisine dayalı ilk masaüstü ekran kartları OEM şirketlere gönderilmeye başlanmış durumda. Şirket, geçtiğimiz yıl CES 2020 etkinliğinde DG1 (Discrete Graphics 1) için planlarını duyurmuş ve Destiny 2‘yi çalıştıran GPU’nun erken bir modelini göstermişti. DG1 isimli Intel Iris Xe, 10 […]

Devamı: Intel Iris Xe Masaüstü Ekran Kartları, OEM’lere Gönderilmeye Başladı
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...
 
Rekabet artsın falan derken, sistem toplanırken elenecek donanımlar listesine (şimdilik) bir yenisi daha eklendi. Boşuna yük. Belirli donanımların fiyatını (her kesime hitap edebilmek için) düşük tutmak zorunda kalıyorlardı. İnşallah, Intel bile böyle bir kart çıkardıysa... Deyip de halihazırda pazardaki markalar fiyatları arttırmasa.
 
Şöyle iyi bir fiyata 1650S seviyesinde bir kartı olsa alınır. Ha 150-200TL gibi bir fiyata sadece görüntü almak için de kullanılabilir. Artık iş PC'lerinde tekel NVIDIA MX olmaz bu şekilde.
 
Daha önceden konusu açılmıştı. Görüntü almak için alınabilir demişlerdi. Yanlış hatırlamıyorsam 9800GT ile eş değer bir kart yazmışlardı.
9800 GT ile eşdeğer bir kart çıkarttılarsa çok saçma. UHD 630 ve HD 530 GPU'lar zaten 9800 GT ile kafa kafaya hatta bir tık daha güçlü.
 

Geri
Yukarı