Intel işlemci için soğutma tercihi ne olmalı?

Bugra Yuksel 58

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI MAG Z690 TOMAHAWK WIFI DDR5
İşlemci: Intel® Core™ i5-13600KF
Ram: G.Skill Ripjaws S5 32 GB (2X16) 5600 MHz CL28
Ekran Kartı: GALAX GeForce RTX 4070 Ti SUPER SG
PSU: DeepCool PF750
Kasa: DeepCool CK560
İyi sosyaller arkadaşlar. Sorumi 13600KF işlemciyi thermal throttle olmadan soğutacak işlemci soğutucu arıyorum.
Hava soğutma tercihim ama sıvı soğutma da olur kasamın üst kısmına Max 280mm radyatör takılabılıyor kasa modeli DeepCool CK560.
Aklımda belirlediğim modeller şunlar;
Hava soğutucu olarak Thermalright Frost Spirit 140 TL-D14 140mm 4 x 8mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bu modeli düşünüyorum.
Sıvı soğutucu olarak ise: Amazon.com.tr
Veya Thermalright Frozen Edge 240 Black 240mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Veya Thermalright Frozen Warframe 240 Black 240mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili bu modelleri düşünüyorum bütün soğutucuları LGA 1700 bracket ile kullanacağım bracket modeli: Thermalright Intel LGA 1700 soketli işlemciler için Güçlendirme Kiti (TF7 Termal Macun Dahildir) (LGA 17XX-BCF-BLACK)
Sizin başka önerebileceğiniz modeller varsa cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lite load 10'da benimkini düşürsem performans kaybı çok olur mu? Bu konuda bir bilgin var mı?

Şöyle cevaplayayım Intel ayarlarında yani anakartta 181W sınıra çekersem Lite looad otomatik ayar olarak 18'e çıkıyor ve sıcaklık maksimum 95 dereceleri görüyor, güç tüketimi 180W ve thermal throttle yiyorum kullandığım hava soğutucyla. Anakarttan no limit yani 409.6W güç tüketimine çekersem Lite load 9 seçiyor otomatik ayar olarak ve sıcaklık maksimum 85 derece 160W civarı güç tüketiyor. Ben Lite load 3'e çektim sonuçları yukarıda paylaştım maksimum 70 derece ve ortalama 140W güç tüketimi Cinebench R23 testinde bu sonuçları verdi. Lite load 3 seçili iken 10 dakikalık OCCT testi yaptığımda maksimum 85 derece 171W güçtüketimi verdi hata almadan OCCT testini bitirdim bu yuzden no limit Power ve Lite load 3'te çalıştırıyorum işlemciyi oyunlarda ortalama 40-50 derece arası geziyor işlemci.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı