Rehber Intel işlemcim Windows 10'a uyumlu mu?

Forumda son zamanlarda "Windows 10'a geçsem sorun yaşar mıyım?" tarzında konular, sorular görünce bildiğim bir şeyi anlatmak istiyorum. Öncelikle söylemeliyim ki bu bahsedeceğim olay Intel işlemcilerin normal, özelleştirilmemiş Windows 10 işletim sistemine uyumluluğunu anlamak içindir.

İşlemcinizin Windows 10'a uyumluluğunu anlamak için şu adımları takip edin.
  1. İşlemci modelinizi öğrenin: En basit yöntemle birçoğumuzun masaüstünde bulunan bilgisayar ikonuna sağ tıklayıp özellikler kısmına girerek öğrenebilirsiniz.
  2. İşlemcimizin detaylarını görmek: Bu adımda işlemcimiz hakkında birçok bilgiyi öğrenebiliriz ancak bizim aradığımız işlemcimizin kod adı. Bunu öğrenmek için ise Intel'in Ürün Teknik Özellikleri sayfasına girmemiz gerekiyor. Burada "arama spesifikasyonları" kısmına işlemcimizin modelini yazmamız gerekiyor. Arama sonuçlarından çıkan işlemcimizi bulup sayfasına girdikten sonra "kod adı" satırındaki ismi not edin.
  3. Uyumluluk durumunu öğrenme zamanı: Bunun için Intel'in oluşturduğu Intel® İşlemcim Microsoft Windows® Destekliyor mu? sayfasına gitmemiz gerekiyor. Açılan sayfada biraz aşağı inip karşınıza çıkan tabloda gerek "Intel® işlemci platformu" gerek "Eski Adıyla (Kod Adı)" sütunlarını ve satırlarını takip ederek işlemcinizin Windows 10'a 32 veya 64 Bit desteği var mı öğrenebilirsiniz.
Aşağıdaki ekran görüntüsünde örnek olarak gösterdiğim işlemci kontrol ettiğimizde Windows 10'a uyumlu değil.

CpuCode.png


Kaynak: Intel® İşlemcim Microsoft Windows® Destekliyor mu?.

İlk rehber niteliğinde konumdu. Yanlışım varsa kusura bakmayın. İyi forumlar dilerim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı