Intel işlemcinin pinlerine dokunulması sorun yaratır mı?

Marchempas

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba arkadaşlar bugün yeni aldığım işlemcimi termal macun sürdürmek için bilgisayarcıya götürmüştüm. O kadar narin temas ettiğim tutarken çok özen gösterdiğim işlemcimi adam bildiğiniz eliyle oyuncak gibi oynadı ve pin kısımları adamın DNA sını resmen üstünde barındırıyor :) :) :) bu durum bi sıkıntı yaratırmı çünkü o kadar para verdiğim bi parçanın böyle umursamazca elde tutulması beni endişelendiriyor...

Hocam, pinler yamulmadığı sürece zarar gelmez. Çalışıyorsa sıkıntı yok.

Sorun yaratmaz ama insan teninde yağ bulunur. IPA ile temizlesen daha iyi olur. Elindeki yağ işlemciye geçmiştir. Ama RAM pinlerine dokunulması sorun yaratır. RAM'ler çok düşük enerjiyle çalıştıkları için vücuttaki statik elektrikten etkilenir.

Öncelikle merhaba arkadaşlar bugün yeni aldığım işlemcimi termal macun sürdürmek için bilgisayarcıya götürmüştüm. O kadar narin temas ettiğim tutarken çok özen gösterdiğim işlemcimi adam bildiğiniz eliyle oyuncak gibi oynadı ve pin kısımları adamın DNA sını resmen üstünde barındırıyor :) :) :) bu durum bi sıkıntı yaratırmı çünkü o kadar para verdiğim bi parçanın böyle umursamazca elde tutulması beni endişelendiriyor...
Baskı uygulamadan dokunursan sıkıntı olmaz pinlerin yamulmaması lazım.

Doğru hocam. Bizim Intel için pinler anakartta olur. Tırnak geçirmediği sürece bir şey olmaz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı