İntel K İbareli İşlemci Şart Değil

Ghz bakımından neredeyse aynı duruma gelebiliyorlar.
Çekirdek performansı bakımından yarışamaz durumda bildiğiniz gibi 2 çekirdekli bir işlemciden bahsediyoruz nede olsa :)
Şuan işyerindeyim, akşam benchmark sonuçlarımı paylaşabilirim.

Sizde mi Kayseridesiniz?
İntel olsun AMD olsun bir O.C furyasıdır gidiyor.Artık son kullanıcı ihtiyacı doğrultusunda değil en iyi hangisi doğrultusunda sistem alır oldu.

Kayseriliyim hocam istanbulda ikamet ediyorum.

Yanlış bir düşünce şahsi görüşümce.
Overcloklu olarak Pentium G4400 kullanıyorum, stock olarak 3.3Ghz ile gelen işlemci overclock ile 4.7Ghz'e kadar ulaşıyor.
Ve fiyatı 150-200TL arasında ulaşılabiliyor.
İşlemcim şuan i7 4770 ile yarışır durumda.
Anakartıda sırf overclock yapsın diye almamıştım, pci Express slotunun fazlalığı, sata 3 desteği için vs. almıştım.
Soğutma sistemi olarakta 400-500TL'ye sıvı soğutmalar mevcut rahatlıkla kullanılabilir.
Gamepower 240 İceberg kullanıcısıyım sıcaklığım en fazla 47 derece.
İyi forumlar

i7 4770 ile yarışıyor demek ha 😃 İsterse 5GHz overclock yap o işlemcinin canı ne ki çift çekirdekli ayrıca.

Hep overclok kısmından bakmayın su anakartlara ya LLC değerini kaldırabilecek undervolt yaptığınız zaman patlamaları rahatlıkla irade gelebilecek yönünden bakın biraz.

Son düzenleme:
Kısa vadede iş gören şeyler kimini tatmin eder kimini rezil. Yıl 1453 Celeron 300 slot tip işlemci 64mb ram TNT2 m64 32mb ekran kartım vardı, HL, quake, need for speed age of empires oynar yolumuza devam ederdik. Taki GTA3 diye bir oyun çıkana kadar. PC ler ateş pahası bir araba parası tutuyor o yıllarda, PIII 500 alacak para nirde :D ama GTA 3 üde 5fps değil 10fps oynasak kafi dedik ve bastık celeron 300 e 150mhz daha baktık oyun 15fps oynatıyor GTA3 ü bu şekilde zevk alarak oynadık sonra G force 256 ekran kartı aldık oyun 25-30fps lere çıktı birdaha bitirdim oyunu.

Yani demem o ki overclock sıkıntılı iş ama yeri geldimi gerçekten işe yarıyor. Doğru donanım seçildiğinde size 1-2 yıl daha masraftan kurtarabilir.

Kayseriliyim hocam istanbulda ikamet ediyorum.

i7 4770 ile yarışıyor demek ha 😃 İsterse 5GHz overclock yap o işlemcinin canı ne ki çift çekirdekli ayrıca.

Örnek aldığım kullanıcının yaptığı test sonuçları :) (tek çekirdek testi)
2 çekirdekli bir işlemciye göre gayet iyi sonuçlar bu fiyata bu sonuçları küçümsememek gerekiyor.
Ayrıca olarak i5 2500k oc ile çok güzel değerlere sahip olabiliyor.
K ibaresi candır, eski nesil işlemciler ile bile güzel deneyimler yaşatabiliyor.
Yine bir kullanıcının yaptığı testler ektedir.
(3dmark06 testleridir)

Dosya Ekleri

• tekçekirdek.png
    tekçekirdek.png
    401,9 KB · Görüntüleme: 36
  • i52500koc.jpg
    i52500koc.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 33
  • i52500kstok.jpg
    i52500kstok.jpg
    106,3 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Benim lafım parası olana ve işi bilenlere değil zaten arkadaşlar. Ama oyun harici bir iş yapmayacak adam kalkıp işlemci ve anakarta yüksek paraları veriyor. Bütçesi zaten belli. Sonra başlıyor diğer bileşenlerden kırpmaya. Belleklerin en ucuzunu alıyor. Kasa önemli değil diye düşünüp en uyduruğunu alıyor. Soğutucu işimi görsün yeter deyip vasat soğutucu alıyor . Ekran kartının en üst modelini alma imkanı varken bir alt modele inmek zorunda kalıyor. Daha da kötüsü teknoloji marketinde ki satıcının tavsiyelerine uymak zorunda kalıp stok fazlası ürünleri alıp evin yolunu tutuyor.

Benim lafım parası olana ve işi bilenlere değil zaten arkadaşlar. Ama oyun harici bir iş yapmayacak adam kalkıp işlemci ve anakarta yüksek paraları veriyor. Bütçesi zaten belli. Sonra başlıyor diğer bileşenlerden kırpmaya. Belleklerin en ucuzunu alıyor. Kasa önemli değil diye düşünüp en uyduruğunu alıyor. Soğutucu işimi görsün yeter deyip vasat soğutucu alıyor . Ekran kartının en üst modelini alma imkanı varken bir alt modele inmek zorunda kalıyor. Daha da kötüsü teknoloji marketinde ki satıcının tavsiyelerine uymak zorunda kalıp stok fazlası ürünleri alıp evin yolunu tutuyor.
Haklısınız. Aslında kişi ihtiyaçlarını belirlese ve ona göre hareket etse daha iyi bir bütçe dağılımı yapacak. Ama bizim toplumda başkalarından etkilenme özelliği var. Adamı gazlıyorlar ve gereksiz ihtiyaç fazlası parçalar alınıyor.

Neden bos yere olsun ki? Ben bir islemci aldigim zaman genelde ileriye yönelik yatirim yapiyorum. Ortalama 7-8 sene boyunca ayni islemciyi kullaniyorum, tabii bozulmadigi sürece. Siz olaya sadece FPS yönünden bakiyorsunuz, fakat bu durum sadece oyunda aldiginiz FPS ile sınırlı degil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı