Intel mi AMD mi?

İlgim dizüstü tarafında ben ikisini de eşit görüyorum ama AMD işlemcili birçok dizüstüde soğutma sıkıntıları var. (Plastik soğutma kullanan bazı firmalar var.)
Bunun dışında AMD Ryzen 7 4. nesil veya i7 10. nesil işlemcili oyuncu notebook alsanızda size iyi performans sunacaktır. Fiyat konusunda markadan markaya değişir. Sebebi bir kasayı metal yapmıştır, fiyatı az bir şey fazla ister; diğeri plastik yapmıştır, az ister. Bunun gibi seçeneklerde size kalmış. Soğutma sorunu olmayan bazı bilgisayarlarında AMD işlemci kullanan firmalar da var. Örnegin HP.

Bütçeye ve kullanım amacanı göre değişir.

Ben AMD derim. Nedeni; Genellikle yaptığım işlerde çoklu çekirdek performansı daha önde ve AMD'de bunda İntel'e göre daha başarılı. Tekli çekirdek performansında da yavaş yavaş İntel'i geçmeye çalışıyor. Onun dışında son 5 yıldaki şirket olarak yaptığı şeylerede ayrı bir sempatim var.

Intel akıllandı AMD hamleleri ile. En son Sandy-Bridge mimarisi ile büyük bir sıçrama yapmışlardı o günden Ryzen çıkana kadar %5-10 performans artırıp bir de mimariyi değiştirip aynı işlemciyi piyasaya sürüyorlardı. Yani tekel oldukları için ne yaparsam alırlar kafasındaydı.

Neyse ki şu son çıkan 10400F işlemcileri ile güzel işler ortaya çıkardılar yine. Bakalım Sandy-Bridge gibi büyük bir sıçrama gelecek mi Intel'den. Artık 7nm'ye geçmeliler. AMD 5nm için hazırlık yapıyor Intel hala 14nm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı