Intel N3060 laptopa macOS kurulur mu?

Yer
Ohio
Hangi sürüm var etmez ama benim sistem özelliklerine macOS kurulur mu merak ettim.

Sistem özellikleri:

CPU: Intel n3060.

Ekran kartı: Intel HD Graphics.

RAM: DDR3 4 GB.

Öyle oyun oynayan biri değilim ayda yılda GTA Vice City oynuyorum ama önemli olan internette gezmek ve yazı yazabilmek yani Word gibi programlar kullanabilmek.

Laptop modelim: Acer Aspire 3 A315-33-C3uu
Aşağıda kutusunda yazan bilgileri bıraktım başka bir şey lazım olursa söyleyin hemen yazayım.

Dosya Ekleri

• 16331594088876923043406789358436.jpg
    16331594088876923043406789358436.jpg
    108,4 KB · Görüntüleme: 64
Celeron N3060 ve üzerindeki Intel HD Graphics 400 (braswell) ekran kartı uyumsuz olduğundan.
Ne yazık ki macOS kuramazsınız. Ama size önerim. En azından macOS görüntüsü kazandırması açısından Elementary OS deneyebilirsiz.

Hangi sürüm var etmez ama benim sistem özelliklerine macOS kurulur mu merak ettim.

Sistem özellikleri:

CPU: Intel n3060.

Ekran kartı: Intel HD Graphics.

RAM: DDR3 4 GB.

Öyle oyun oynayan biri değilim ayda yılda GTA Vice City oynuyorum ama önemli olan internette gezmek ve yazı yazabilmek yani Word gibi programlar kullanabilmek.

Laptop modelim: Acer Aspire 3 A315-33-C3uu
Aşağıda kutusunda yazan bilgileri bıraktım başka bir şey lazım olursa söyleyin hemen yazayım.
Merhabalar, sisteminizin desteklenmeyen donanımları var ve bunlar az da olsa macOS kurulmasını engelleyebilir ama aşağıda detaylı bir şekilde bilgi verdim.

İşlemci : İşlemci “Celeron” serisi olduğu için ve macOS’in vanilla sürümünde herhangi bir işlemci desteği söz konusu olmadığı için bu macOS kurulumu hakkında sıkıntı çıkartma ihtimali var. Onun dışında eğer bir kullanıcı işlemciniz için bir patch yapmadı ise macOS kurma ihtimaliniz biraz zor.

Ekran Kartı : Sisteminiz için ekstra bir takılı olan ekran kartı yok sanırım bu yüzden iGPU hakkında bahsedeceğimi. IGPU modeliniz aynı şekilde macOS tarafından desteklenmiyor ne yazık ki ama iGPU desteklenmemesi macOS kuramazsınız anlamına gelmez belki bir ihtimal kurup grafik hızlandırmasını çalıştıramayan ihtimaliniz var.

RAM : RAM konusunda 4 GB boyutunda bir bellek ne kadar tatmin eder pek emin değilim çünkü macOS az miktarda bir RAM tüketen işletim sistemi olmasa da yine de kendim denemiş olarak 4 GB bir macOS için yeterli olmuyor (RAM boyutunuz engel değil sadece iyi bir performans anlamayabilirsiniz).

Kısacası bu sistem bazı donanımlarından dolayı macOS kuramasanız muhtemel ama yine de denemek için High Sierra en iyi sürüm olacaktır ama patch ile ilgili problemler ve iGPU desteklenmemesinden dolayı ekranda yırtılmalar gibi şeyler yaşama ihtimaliniz çok yüksek ve bunun bir süre sonra rahatsız etme ihtimali çok yüksek.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı