Yavaş laptopa macOS kurulur mu?

Intel bir laptopum var. İşlemcisi i3 4005U ekran kartı GT 820M 4 GB RAM'i var sizce sadece video izlemek için Windows'tan MacOS'a geçer mi ve daha da yavaşlar mı?

Linux kurman hem daha kolay olur. Linux Mint Xfce, Mate veya Zorin OS Lite kurabilirsin. Kurmak istediğin hemen hemen her uygulamayı ya tek tıkla yazılım yöneticisinden ya da rehberler aracılığıyla kurabilirsin.

macOS geçelir mi sadece onu soruyorum. Linux sevdiğim bir işletim sistemi değil geçmeyeceğim ona.

@566156 hocam bir bakabilir misiniz?

macOS Linux tabanlı değil hocam. BSD çatalı. Tabii BSD ile Linux topluluğunun çok zayıf olsa da bir bağı var.
El alışkanlığından Linux yazmışım. Unix yazacaktım :) İkiside aynı temelden geliyor nasıl olsa. Ben arada ki bağın zayıf olduğunu düşünmüyorum. Gayet sıkı sıkıya bağlı bence :)

Intel bir laptopum var. İşlemcisi i3 4005U ekran kartı GT 820M 4 GB RAM'i var sizce sadece video izlemek için Windows'tan MacOS'a geçer mi ve daha da yavaşlar mı?
Aslında yazılacak çizilecek çok şey var öncelikle şu soruyla başlayalım:
Hocam sadece günlük kullanım için, bu kanıya sadece video izlemek yazdığınızdan ötürü vardım, neden MacOS düşünüyorsunuz? Size Windows 7 32 bit'ten bile daha hafif olmasına rağmen ondan çok daha güncel bir kullanım sunan bir sürü Linux dağıtımı mevcut. Örneğin şuan antiX 22 64 bit kullanıyorum 170 MB RAM kullanımı var boşta.(150 MB idi ama birkaç işlevle arttırmışım ben) Bu size çok ezik gelmesin Steam'den ve Epic Games'ten oyun oynuyorum. Falkon, Brave, Librewolf gibi tarayıcıların son sürümleriyle dizi/anime falan izliyorum. Böyle seçenekler varken neden MacOS mesela?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı