Intel Nasıl Batmıyor?

Kasada para çok da ondan. Tabii ki hiçbir şey sonsuz da değildir.

Nixe diyerek 3. bir marka söylemiyorum AMD, Intel olması önemli değil, hangisi bana güzel ürün sağlıyorsa onu alırım diyorum yoksa tabii ki marka önemli.

Anladım ama Intel ve AMD içinde de çürük elmalar var. Ayıklanarak seçim yapılması gerekiyor.

Anladım ama Intel ve AMD içinde de çürük elmalar var. Ayıklanarak seçim yapılması gerekiyor.
Zaten o da bilgiye, araştırmaya kalıyor. 1 2 saatlik araştırma bile gerekmeden hiçbir şey bilmeyen adam rahatlıkla neyi alıp neyi almayacağını öğrenir. Sırf intel diye mesela i7 6700K gibi bir işlemcinin 2. Eline 1500TL verenler var.

Zaten o da bilgiye, araştırmaya kalıyor. 1 2 saatlik araştırma bile gerekmeden hiçbir şey bilmeyen adam rahatlıkla neyi alıp neyi almayacağını öğrenir. Sırf Intel diye mesela i7 6700K gibi bir işlemcinin sıfırına 1500TL verenler var.

Seçenek çok olunca maalesef hatalar yapılıyor be dostum. Gerçekten öncelikle insan ne istediğine karar vermeli daha sonra arayışa başlamalı ve gerçekten detaylı araştırmazsa ekran kartında belki çok olmasa bile işlemcilerde günümüzde yanlış tercihler yapmak çok kolay maalesef.

Intel'i sadece masaüstü işlemci firması olarak düşünmeyin. Server'lerden tutun, süper bilgisayarlara kadar neredeyse her yerde varlar. Adı üstüne analitik düşünmesi planlanan her cihaza kadar işlemci lazım. Intel'in firmalarla bir sürü anlaşması var. AMD FX zamanında bile batmadıysa. Intel hayatta batmaz.

Bu yüzden ülkemizde satışı daha kolay. i3-8100 işlemcili makinemi zar zor satmıştım. Şimdi i5-10400F aldım, satarken i5 işlemcili diye satacağım. :p

Ben de bilgisayarımı satarken böyle yapacağım bir ara eğer bu i5 değil derse hocam bu eski nesil normal derim.

Ben de bilgisayarımı satarken böyle yapacağım bir ara eğer bu i5 değil derse hocam bu eski nesil normal derim.
Vallahi öyle hocam. Herif sırf i3 ibaresini orada gördü diye çok istiyorsun dedi makineye. i5 7. nesil performansını veren i3'ü beğenmedi adam. Sonra bu işten anlayan birine sattım da içim rahat verdim. Şimdi akıllandım ama, i5 ten aşağısı kesmez. :)

Olur mu öyle şey oyuncular var, 0.1 FPS fazla alıyorlar diye Intel sevdası var neden batsın. Geçen gün arkadaşım 10K civarında kasa önerisi istedi ama Intel olacak dedi. Kafamı yana çevirdim, neyse dedim. Alın bakalım 10400F'leri 3-4 yıl sonra bakalım nasıl yükseltecekler?

Büyük firmaların zaman zaman saçmaları olur fakat bu bir problem değil diyeceğimde "Intel eski nesilinden daha kötü işlemci çıkarmışım ne deyim :D". AMD zamlıyor o kötü olmaya başladı.

Olur mu öyle şey oyuncular var, 0.1 FPS fazla alıyorlar diye Intel sevdası var neden batsın. Geçen gün arkadaşım 10K civarında kasa önerisi istedi ama Intel olacak dedi. Kafamı yana çevirdim, neyse dedim. Alın bakalım 10400F'leri 3-4 yıl sonra bakalım nasıl yükseltecekler?

Büyük firmaların zaman zaman saçmaları olur fakat bu bir problem değil diyeceğimde "Intel eski nesilinden daha kötü işlemci çıkarmışım ne deyim :D". AMD zamlıyor o kötü olmaya başladı.
AMD zamladığı için millet i5-10400F e kayıyor zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı