Evet görüyoruz kimin soba olduğunu. İstersen 11. nesili biraz araştır da gel.Hocam bence Intel AMD'den daha bütçe dostu ve performanslı bana göre.
AMD işlemci çıkaracağına soba çıkarmış desem yalan olmaz.
Evet görüyoruz kimin soba olduğunu. İstersen 11. nesili biraz araştır da gel.Hocam bence Intel AMD'den daha bütçe dostu ve performanslı bana göre.
524W güç tüketimi olan, 1000 TL'lik Corsair A500 ile soğutulamayıp 360mm sıvı soğutmayla bile 89 dereceye çıkan 11900K gibi bir işlemci varken AMD'ye soba demek kral hareket.Hocam bence Intel AMD'den daha bütçe dostu ve performanslı bana göre.
Yük altında 500 küsür W tüketen işlemci buzdolabı oluyorsa dediğiniz doğru olurdu sanki...AMD işlemci çıkaracağına soba çıkarmış desem yalan olmaz.
2021 Ocak ayı sonundan itibaren ilk kez AMD işlemcili bir bilgisayar kullanıcısı olarak; AMD Ryzen 5 2400G gibi bir işlemci bile (ki bu işlemci 2018 model bir işlemci yani AMD'nin en son nesli bile değil ama yeni topladım çünkü hem sıfır hem ucuza geldi), Intel Core i7 4790K veya Intel Core i7 4770K ile yarışıyor hatta skorları geçebiliyor... Memnunum, Intel fanboyluğumu azalttı.Bunun aslında sonuçları var. Intel bence artık güç zehirlenmesi yaşayan bir firma ya da artık paraya doydu. Senelerdir king muamelesi gören bir yapıya sahip. Kimse beni tahtımdan edemez gibi bir yapısı, herkes bana muhtaç gibi de bir düşüncesi var. AMD ise her zaman alternatif olarak bir kenarda olan bir şirketti. Ama AMD artık gerçekten güzel AR-GE yapıyor. Şu bir gerçek sürekli tahtta olan şirket hep kaybetmeye mahkum.
2021 Ocak ayı sonundan itibaren ilk kez AMD işlemcili bir bilgisayar kullanıcısı olarak; AMD Ryzen 5 2400G gibi bir işlemci bile (ki bu işlemci 2018 model bir işlemci yani AMD'nin en son nesli bile değil ama yeni topladım çünkü hem sıfır hem ucuza geldi), Intel Core i7 4790K veya Intel Core i7 4770K ile yarışıyor hatta skorları geçebiliyor... Memnunum, Intel fanboyluğumu azalttı.
Aralarında 4 sene fark olmasının benim için önemi yok. Zamanın ise 4. nesil Intel Core i7 serisiyle yarışabiliyor. Verdiği performans bile günümüzün en güncel Intel Core i5 veya i3 işlemcileriyle eşit. Intel'in en üst model olmayıp, orta model fakat en güncel Intel Core i5 işlemcileriyle yarışabiliyor.Aralarında 4 sene var. Alakasız bir karşılaştırma ayrıca. 4790K OC'suz bile 2400G tokatlar.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.