Evet maalesef monster tulpar t7 v.13.1 laptop aldım. Freedoss. Bana her ne kadar windowstan kaynaklandığını söyleselerde içim rahat etmeyip laptopu iade ettim. Fakat daha sonra elektronik mağazalara baktığımda dell,asus hatta msi da bile bu sorunların olduğunu gördüm.
Ancak msi aynı marka model bi laptopda bu sıkıntı varken serisi başka bi laptopda bu sıkıntı olmayabiliyor. Bu çok saçma geliyor bana. Şirketimin IT uzmanı uzun zaman inceledi. Her şeyi denedi fakat sonuç yok. Intel grafik kartı 630. Bundan kaynaklanabileceğini seri de bi hata olaibleceğini dile getirdi. Driverlar kurulurken bir sıkıntı yok. Hatta ilk intel ve NVIDIA'yı kuruyorum sıkıntı yok. Diğer driverlardan sonra kafayı yiyor laptop.
Ses kartında bile olabileceğini düşündüm. Aklınıza gelebilen her şeyi denedim. Hotkey silme de dahil.
Ama size bir tavsiyem var. Sorunun oluştuğu anda, yani bende şu şekilde oluyor, masaüstünü kitlediğim anda bir donma alıyordum. Kilidi açıp bilgisayardan yönet dediğim zaman hata geçmişine baktığımda
DCOM 10016 hatası verdiğini görüyorum, evet bu da bu belki işinize yarar. Sizde de bu hata geliyor mu? Bunun çözümü için videolar var. Denemeye fırsatım olmadı açıkcası. Win8 de yüklemedim. Ama yüksek fiyat verdiğim bir bilgisayarı verimsiz kullanmak saçma geldi.
He bu arada arkadaşlar, arka planda oyun vs açtığınız zaman bu donmalar olmuyor. Bu donmalar gidiyor denemişsinizdir belki.
Monster windows versiyonundan kaynaklı olduğunu söylese de önerdikleri win sürümünün demosunu yüklediler sorun gitmedi. Kendi mağazasında kimi laptoplarda bu problem yoktu, kimi 1050 Ti/1050'lerde fazlasıyla mevcuttu (kendi laptopum 1060 idi).
Ayrıca kullanıcı hesapları ayarlarından güvenlik bildirimini kapamamı söylediler. Bu exe dosyaları açımında donmayı gideriyor. Fakat kilit ekranı sorunu devam ediyor. Ayrıca güvenliğin sona getirilmesi işlemini de mavi ekran hatası almamak için yapıyorduk zamanında önerilmez.
Ayrıca hd 630'ü güncellediğiniz zaman pildeki donma sorunu da gidiyor.
2 ekran kartını da sırasıyla devre dışı bıraktığınızda donma sorunları gidiyor.
Yaşadığım tecrübeyi aktarayım dedim.
Çözüm olarak Intel'in anakartına uyumlu güncellemeler yapılabilir. Denedim. Olmadı.
Sosyal media platformlarında yokum, ama windows ile iletişime geçeceğim. Yurtdışında kaldığım süre de windows'ta çalışan bir iki arkadaş edinmiştim, hala arkadaş olarak kaldıysak iletmeye çalışacağım.
1607'de de var diyorlar ama emin değilim.
Recep kardeşim, 1703'ü önerdiler kendileri kurdu bir sonuç elde edemedik.