Sayın Recep Baltaş'ın kullandığı ve kutu açılışını yaptığı MSI GS43VR 7RE modelinden uzunca bir pazar araştırması sonunda bende almıştım. İlk hafta dGPU ve iGpu dediğimiz ayrılmış ve entegre grafik kartları arasında geçişlerde herhangi bir sorun karşıma çıkmıyordu. Sıcaklık değerleri, clock değerleri gayet stabil ve performanslı bir şekilde devam etti. Ta ki Windows update 1703 sürümünden 1709 sürümüne kendi kendini güncelledi ve ondan sonra mavi ekran hataları, -herkesin bildiği- sağ tıklayınca takılma hataları, ve diğer genel şikayetlere ek olarak dGPU'nun çalıştırdığı uygulamalarda "artifact" denilen bozulmalar ve onları takip eden VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR mavi ekran hataları almaya başlayana kadar. Ayrıca Recep Bey'e de sormuş olayım kendisinin GS43VR laptop'unda da bu bozulmalar söz konusu mudur? Mesela Nvidia Denetim Masası'nda ki dönen yeşil logo da
güç kablosu takılıyken veya
bataryada çalışırken bir "artifact" oluşma durumu, bozulmalar, titremeler var mıdır?
Her neyse tüm bu sorunları gidermek için forumlarda tavsiye edilen tüm sürücü ve Windows sürüm kombinasyonlarını denedim, sürücüleri
DDU programıyla kaldırarak denedim. Daha sonra Windows'un kendi "scan disk" gibi kontrollerini gerçekleştirdim ve onlardan da bir sonuç alamadım. Son yaptığım forum incelemelerinde bu bozulmalar, oyunlara girerken ekranda beliren yeşil noktalar ve daha sonra alınan mavi ekran hataları beni yazılımdan ziyade donanımsal bir problemle karşı karşıya olduğumu düşünmeye itti.
Son olarak; tüm bu karmaşadan ve çözüme kavuşamamaktan yorulmuş, günlerdir hatta aylardır (Recep bey gibi) bilgisayarlarını kullanamayan kader ortaklarıma bir an önce devalarını bulmalarını temenni eder, bize bu sıkıntıyı yaşatıp paramızla rezil olmamıza vesile olan
Microsoft'a da... neyse anladınız siz!