Windows 10' a 13 Şubatta bir güncelleme gelmiş.
1709 Sürüm 02 Şubat Güvenlik Güncellemesi adında. Kodu ise
KB4074588 bu şekilde.
Güncellemenin açıklamasında pil göstergesindeki mause donması da var. Hiç vakit kaybetmeden hemen yükledim güncellemeyi, ama malesef değişen bir şey olmadı.
Microsoft belki İntel'den önce davranmıştır diye sevinmiştim...
Bu arada tüm yazılanları tek tek okudum. Tamamen ilk mesajdan itibaren uyuyor sorunum.
Çözümü için 1 ayda 4 kere format attım SSD'ye. Yıpranmaktan bir hal oldu garibim...
Macunu değişirken ekran kartına az sürdüm çok sürdüm diyerekten tekrar bakım yaptım
SSD+HDD olarak kullanıyorum bilgisayarımı. Acaba Caddy aparatı mı yapıyor diye onu çıkarıp denedim
Windows 8.1 i yükleyip oradan Media Creation Tools ile yükseltme yolu ile Windows 10'a geçtim
Driverları (Bios chipset CPU GPU wireless touchpad) ayrı ayrı güncelledim olmadı eski sürümü yükledim
Statik elektrik mi acaba diyerek çıplak ayakla apartmanda tur attım
Nvidia nın 1 yıl önceki sürümünü yükledim hiç biri de fayda etmedi.
(Denemeyen ama yapmayı düşünenler vardır belki diye ayrıntılı yazıyorum)
En nihayetinde Nvdia'yı deaktif yaptığımda sorunun kaybolduğunu bende farkettim.
Bilgisayarım Windows 10 uyumlu değil, acaba ondan mı diyerek bir ara araştırmayı bıraktım. Ta ki, bir arkadaşımın evinde Windows 10 kurulu, 7-8 sene öncenin Pentium işlemcili bir Casper notebook görene kadar. Windows 10'u benden daha stabil kullanıyordu. Yok arkadaş dedim bulacağım ben bunu ve forumu keşfettim, yalnız değilmişim
Ve burada görüyorum ki sorun 7 den 70 e herkeste var.
Laptobuma Asus Windows 10 desteğini vermedi, fakat bu sorun bundan kaynaklı değil zannımca.
Zira o Casper laptop su gibi kayarak çalıştıracak benim laptop donarak çalıştıracak. Sanmıyorum...
Bilgisayarım: (Sizinki gibi bir Moonstar değil ama donmaz demi)
Asus N56vz Notebook
İntel i7 3630QM 2.4 Ghz - 3.1e kadar
16 GB 1600 Mhz Ram
Nvidia GT 650M 4GB Ekran kartı
Samsung 850 Evo 250 GB SSD
Bu arada sorun SSD yi aldıktan sonra (1 ay önce) Microsoft'tan indirdiğim temiz kurulum dosyasını
SSD'ye yüklemem ile başladı ve ilk yükleme 2. 3. 4. derken olmadı bıraktım...
Önceden 8.1 den 10a yükselmiştim SSD im yoktu. fabrikadan gelen Recoverysi ile sorunsuz kullanıyordum