Selam arkadaşlar, sırf bu konudaki mağdur arkadaşlar için üye oldum. 3 gün önce çözüme ulaşmış bulunmaktayım. Arkadaşlar bende HP Pavilion Gaming kullanıyorum 1 aydan bu yana aynı sıkıntı bende de bulunmaktaydı. Şimdi arkadaşlar HP kullananlar ilk açılışta F2 tuşuna bassin, burada sistem testleri menüleri olacak ama siz hiçbir işlem yapmadan direkt çik seçeneğine basin ve bilgisayar açilacak, sonra Intel ekran kartinin Win64_15.65.4.4944 bu driver sürümünü aygit yöneticisinden sürücüyü güncelleştir daha sonra sürücü yazilimi için bilgisayarimi tara diyerek bilgisayarimdaki kullanilabilir sürücülerin bir listesinden seçmeme izin ver diyerek yukaridaki sürümü bilgisayariniza kurunuz. Kurulduktan sonra bilgisayarinizi kapatip açiniz hayirli uğurlu olsun sorun %100 çözülmüştür. Not: F2 basin deme amacim görüntü bağdaştiricilarinda F2 ile açildiktan sonra GTX ekran kartini görmemesidir, yalniz dediğim işlemleri yaptiktan sonra GTX ekran karti yine görüntü bağdaştiricilarinda olacak ama hiçbir donma Google Chrome girerken yavaşlama pile tiklarken donma falan hiçbir şey kalmayacaktir. %100 denenmiştir, anlamadiğiniz yer olursa sorabilirsiniz hayirli günler.
Bu arada yukarida belirttiğim sürücü Intel HD Graphics 630 ekran kartinin sürücüsüdür.
HP kullanmayan arkadaşlarim GTX driverini komple silip sonra Intel'in bu sürücüsünü kurup bilgisayari tamamen kapatip açsinlar ondan sonra GTX driverini tekrar kursunlar sıkıntı felan kalmayacaktir denenmiştir. %100 çözümdür. Ne Intel çözdü ne Microsoft ama ben çözdüm sizin için bir teşekkürü çok görmeyin hayirli günler...