Aynı anlık donma sorunu benim de yeni aldığım MSI GE72VR 7RF laptopda mevcut. İhtisasım bu yönde değil ama benim gözlemimce de sorun
Seyhoo'nun hipoteziyle uyumlu gibi. Şöyle bir gözlemim de oldu ne kadar doğrudur bilmiyorum ama BIOS güncelleme işlemi sırasında sanırım Nvidia GPU devrede gösteriyordu (power tuşu turuncuydu yanlış hatırlamıyorsam) ve işlem sırasında reboot aşamalarında 1-2 kez laptop kendini toplayamadı (sanırım güç toplayamadı) ve açılımı gerçekleştiremedi. Yani güncelleme sonrası 2 kere yeniden başlar gibi yaptı ama kapandı. Sanırım 3.de açılabildi. Belki de bir anlamı yoktur bunun, bilemiyorum. Ayrıca benim bu laptopta tüm sürücüler elle tek tek en güncel versiyonlarının yüklemesine, Windows güç ayarlarının tamamının bir kaç kez yüksek performans yönünde kontrol edilmesine, sabit disk kapatım ayarlarının kontrol edilmesine rağmen oyunlarda düşük FPS problemim var. MSI Dragon Center'da CPU çalışma yüzdesi de normal gözükmesine rağmen GPU çalışma yüzdesi de Nvidia GPU oyunlarda aktif konumdayken bile 0% olarak gözüküyor.
Sanırım tüm GTX1060 laptoplarda bir çeşit güç sorunu var.