Çözüldü Intel Pentium 4 sisteme Windows 10 kurulur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

iht7708

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte GA-945GCMS2L
İşlemci: İntel Pentium 4 3.00 GHz
HDD: 160 GB Seagate
RAM: 2 GB DDR2
BIOS: F8d
RAM
2 GB DDR2
SSD veya HDD modeli
HDD: 160 GB Seagate
Ekran kartı
Yok
Anakart
Gigabyte GA-945GCM-S2L
İşlemci
İntel Pentium 4 3.00 GHz
Sistem özellikleri:
Anakart: Gigabyte GA-945GCM-S2L
İşlemci: Intel Pentium 4 3.00 GHz.
HDD: 160 GB Seagate.
RAM: 2 GB DDR2.

Konu: Bu sisteme Windows 10 kurulur mu?

Çözüm
Eğer işlemciniz şu ise, 32 Bit veya 64 Bit fark etmez, Windows 8'den itibaren hiçbir Windows'u kuramazsınız:

Neden: Execute Disable Bit (NX) desteği yok. Windows 8'den itibaren bu gerekli, 32 Bit olsa bile.

Yok eğer işlemciniz bu değilse, işlemcinizde Execute Disable Bit (NX) desteği var mı diye aramalısınız.

Ek:
Anakartınızla uyumlu işlemcilere şuradan ulaşabilirsiniz:
Bugün bilgisayara Windows 10 2016 LTSB kurdum sorunsuz çalışıyor.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı1.PNG

RAM'den ziyade sistemin geri kalanı bayağı zayıf arkadaşın. Sıkıntı olur.

Hocam bu sisteme yükseltme yapmak ölü yatırım olur. Eski Windows sürümlerini kurun veya Linux deneyin.

Hocam peki anakart tavsiye edebilir misiniz?

Son düzenleme:
SSD ve 4GB ramsiz zor.
Sadece SSD ve 4GB önemli değil ki burada. Pentium 4, 2000 çıkışlı bir işlemci. Çıktığında Windows XP bile yoktu.

Eki Görüntüle 2451481

Eki Görüntüle 2451485

Windows 10'u açması bir olay değil. Önemli olan stabilasyon ve kullanılabilirlik. 2GB RAM ve o işlemci ile o sistemde kafayı yersiniz.

Hocam dediğim gibi bu sisteme para harcamak ölü bir yatırım olur. Anakart tavsiyesi neden istiyorsunuz? Anakart değişse işlemci değişecek, RAM değişecek. Ne yapmak istediğinizi söylerseniz daha iyi yardımcı olabiliriz.

Zaten yeni konu açtım.

Eki Görüntüle 2451481

Eki Görüntüle 2451485

LGA 775 için anakart aramayın. Elinizdekini kullanın. Elinizdeki bu sistemi örneğin retro DOS/Windows oyunları, denemeler yapmak için Linux vb. ile, ev içi router vesaire için kullanın.
Bendeki Pentium III 733'ü SCSI HDD, 3,5" disket ve 5,25" disketler için kullanıyorum mesela.
Pentium 4 Celeron 1,4'ü ise retro (XP ile ve ATI 7200 GPU ile) oyun için kullanıyorum. Vaktim olsa, bunu router yapacağım, iki tane Gigabit/s NIC ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı