Intel Pentium 4'le XP'den Daha Stabil Çalışan Bir İşletim Sistemi Windows 8

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Windows 7 bu sistemden daha eskisinde de çalışmıştı. Hem de Aero ile Windows 8'in bu sistemde çalışması gayet güzel. Aslında şuan senin yazını okuyup da donakalmış Windows 8 kötü diyen insanları hissediyor gibiyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ne kadar saçma bi konuymuş yahu. Şimdi konu sahibi modearatör, ban atar ama yinede görüşümü belirtmeden geçmeyeceğim.

Bakın kalkmış Pentium 4 lü bir sisteme Windows 8 kurup,"Windows 8 süper! Windows 8 kullanıp kasıyor donuyor diyen salakları anlamakta güçlük çekiyorum" temalı bir konu açmışsınız.

Bakın benim laptopum Windows 8 ve hiç memnun değilim. Çoğu oyunu açmıyor, bana hede hödö yapmayın. Windows 7'de sorunsuz oynadığım oyunları aynı işlemleri Windows 8 de tekrarlamama rağmen oyun açılmıyor. Ha diyeceksiniz oyun bozuktur diye ama ben burada 300 GB'lık bir arşivden bahsediyorum ve bu arşivden sadece %25 ini çalıştırdı. (Ekran kartları arasından 7670M'i seçtim,Windows 7 uyumluluk modunu açtım her şeyi yaptım bir çözümü yok.) Üstelik sorun sadece oyun bile değil kasılmalarını görseniz bana katılırdınız. Windows 8'i kötülemiyorum mükemmel bir işletim sistemi. Ama genelleme yaparak konuşmanız çok saçma. O bilgisayarda kullanıp performans görüp tüm memnun olmayan Windows 8 kullanıcılarına böyle dememelisiniz. XP çok performanslı, kullanmayan salak, itirazı olan?

Ama wWndows 8 masaüstü bilgisayarımda çok güzel çalışıyor, hakkını yemeyelim. Maalesef arkadaşımın bilgisayarlarına Windows 8 güzel çalışmıyor donmalar kasılmalar hep mevcut.

Yani diyeceğim bunlar. Eleştiriye açıksanız, tartışırız. Ama değilseniz banlayabilirsiniz. Görüşlere ve eleştirilere saygısı olmayan bir forumda vakit öldürmem ben.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla pek alakası olmayabilir. Ama yine de belirtmek istiyorum, Windows 7'de en sevdiğim özellik olan aero temasını Windows 8'e yüklemeyi başardım çok da güzel oldu fakat devre dışı bırakma seçeneği olmadığı için oyunlarda fps düşmesi yaşadım. Çok oyun oynamayan arkadaşlar isterse Windows 8'e aeroyu getirebilir.

Lütfen Windows 8'i kötülemek yerine, ne gibi sorunlar yaşadığını konu açarak sor. Forumumuz eleştiriye açıktır. Böyle bir sebepten dolayı da banlanmazsın.

Öncelikle, oyun arşivin var. Kaç tanesi orijinal ? Hiçbirisi mi ? Tamam, kabul. Gerçekten orijinal almak istiyorsun ancak oyuna para ayıramıyorsun. Oyuna patch atarak o oyunu çalıştırabilirsin. Burada suç Windows 8'de değil, tamamen sende. Şu ana kadar Windows 8'de çalıştıramadığım oyun olmadı ve şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, XP ve 7'den daha performanslı.

Öncelikle sürücülerini güncelleyerek başla.

https://www.technopat.net/forum/ayg...-8-beta-i-unifl-amd-intel-laptoplar-icin.html

Gerisini Windows 8 zaten en güncel olanını alacaktır.

NOT: Windows 8'in güncellemelerini kesinlikle aç !

Sonrasında, hangi oyunlarda sorun yaşıyorsan, tek tek konu aç. O oyunu mutlaka çalıştırmaya uğraşacağız.

Böyle nedenlerden dolayı Windows 8'i kötülemek kabul edilemez. Hatırlarsan, aynı şey 2009'da oldu. Sen Windows 7 kur, Vista sürücüleri yükle, oyunları Torrent'tan çek, oyun neden açılmıyor, oyun neden kasıyor. İnsanımıza bunu anlatmak zor. Yeni işletim sistemine bir türlü alışamıyoruz. Ancak yorumunu okuduğum kadarıyla, Windows 8'i beğenmişsin. Açıkçası bunları söylemen üzdü beni. Dediğim gibi, tek tek konu aç, bilgisayarının marka ve modelini de ekle.

Ayrıca alabildiğin kadar orijinal al oyunlarını

Amacınız nedir? Troll olmaya çalışıyorsanız gayet iyi gidiyorsunuz. Arkadaşınızın bilgisayarında sorun çıktı diye genelleme yapamayacak mıyız? Zaten kendi ağzınızla söylemişsiniz '' Genelleme '' yapıyoruz, %100 uyumludur demedik. Ayrıca arkadaşınızın sistemin de sorun varsa Windows 8 suçu değildir. P4 ile stabil çalışan bir işletim sisteminden bahsediyoruz.

hedehödö 300 GB'lık korsan arşiv... Buradaki oyunların hepsi çalışıyor. İşletim sistemim Windows 8 64 bit. 4-5 aydır formatsız kullanıyorum. Korsan oyunları güncellemeyi öğren, Windows 8 'e çamur atma.

Benim de aynı şuanda komşunun bilgisayarından, ama benimkinin farkı daha düşük bir sistemim var. RAM 1,50 GB 533Mhz. Windows 8 stabil tabi ancak ekran kartı olmadığı için oyunları oynayamıyorum.

Teşekkür ederim bu yaklaşımınız beni sevindirdi bende sinirlenmek istemezdim ama forumda mod olan bir kişinin "salak" tabiriyle çıkışması beni gerçekten kızdırdı. Hadi normal kullanıcı olsa trolldür anlarım,bilgisayar cahilidir anladım ama bir modun yani bilgili bir kişinin bilse bile "bilmeyenleri" salak kılıfına sokması sizce adil mi?

Bi arkadaş trollediğimi söylemiş. Benim vaktim değerli güzel kardeşim. Burada boşuna zaman harcamıyorum kimseyle de bir derdim yok. Ben forumda çok iyi bilgiler öğrendim. Teşekkür ederim. Konuyu baştan okusan ve benim yazdığım yazıları arkadaki müziği kapatarak mantıklı bir şekilde okursan beni daha iyi anlayabilirsin.

XP'de anakart kaynakları otomatik olarak yüklenmiyor. Bu sistem Vista ile başladığından dolayı XP kötü sandık.
Oysa ki doğru düzgün temiz bir XP isosu ve doğru anakart kaynakları yüklenseydi Windows 8 den daha iyi çalışırdı.
Bakın Windows 8 i kötülemiyorum fakat Windows 8 ve o parçaların çıktığı seneler arasında çağ farkı var resmen.
Ha ama 2007 ve sonrası bilgisayarların XP kurulmasını pek desteklemiyorum (RAM az olmadıkça ve Vista desteği sertifikasının olması gerekir ki W7 ve W8 e tam uyumlu çalışsın)

Eskiye yeni kurulmaz diye bir kural yok. Windows 8 gibi, SSD gibi son teknoloji ürünleri eski sistemleri canlandırmak için birebirdir. 2 GB ve üstü RAM + çift çekirdek varsa Windows 8 32 bit kurulmalı. 4 GB ve üstü RAM'de iste Windows 8 64 bit. 1 GB RAM olan sistemlerde de Windows 8 32 bit denenebilir. Deneyip olumlu sonuç alan arkadaşlarımız olmuştu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…