Sayın son_goku , dikkat ederseniz anlaşılabilir yazmaya oldukça dikkat ediyorum ... Ablam Türk dili ve edebiyatı öğretmeni , ayrıca Osmanlıca dersleri de veriyor ... Kendisine sorduğumda da aynı cevabı verdi , virgül ve nokta kelimeye asla birleşik yazılmaz ... Ben tahsilli bir insan değilim , hayat şartları okumama müsaade etmedi fakat bunu bilmeyecek kadarda bilgisiz değilim ...
Açıklamanız için teşekkür ederim , doğrusu sizin bildiğiniz gibi olsa dahi lütfen düzeltmeyiniz ... Cidden rahatsızlık duyuyorum ...
Üç nokta hususunda ne derseniz haklısınız , bu çok kötü bir alışkanlık oldu ... Telefonda ve mesajlaşma programlarında da bu noktaları kullanıyorum ... Ayrı yazılan hiç bir kelimeyi bitişik yazmadım ...
- - - Güncellendi - - -
Gösterebilirmisiniz birleşik yazılır ...
Tutupda birleşik yazılmaz haklısınız ...
Bir tek o uygunsuz ...
Peki o zaman bu konuyu Recep Baltaş'a gönderiyorum. Eğer düzenlemeye devam et der veya beni haklı bulursa devam ederim ama düzenleme yapma derse sizin dediğiniz gibi yaparız.
-
Gösterebilirmisiniz birleşik yazılır ...
Tutupda birleşik yazılmaz haklısınız ...
Bir tek o uygunsuz ...
Sayın son_goku , dikkat ederseniz anlaşılabilir yazmaya oldukça dikkat ediyorum ... Ablam Türk dili ve edebiyatı öğretmeni , ayrıca Osmanlıca dersleri de veriyor ... Kendisine sorduğumda da aynı cevabı verdi , virgül ve nokta kelimeye asla birleşik yazılmaz ... Ben tahsilli bir insan değilim , hayat şartları okumama müsaade etmedi fakat bunu bilmeyecek kadarda bilgisiz değilim ...
Şimdi de, nokta ve virgüller birleşik yazılır diyor.
Sizin dediğinize geldi.
Ben zaten bitişik yazılmıyor demedim, siz dediniz.
Ben dedim, ablamdan öyle duydum.
Attığınız linklerden sonra sorduğumda ise nokta ve virgüller, cümleye birleşik yazılıyor dedi.
Ben yanlış anladım sanırım.
Doğrusu bu ise, bundan sonra doğrusunu kullanırım.
- - - Güncellendi - - -
Üç nokta konusunda serbest miyim.
İster istemez basıyor ve siliyorum.
Mesajlarımda virgül ve noktadan önce boşluk bırakırım ...
İmla kuralları da bunu gerektirir ...
Lütfen mesajlarımı düzenlemeyi bırak , kendine eziyet ediyorsun ...
Kendinden daha üst moderatör ve yöneticiler ile görüş , bir daha asla benim doğru kullandığım noktalar ve virgüller ile oynama ... Yanlış veya hatalı bir şey görülür ise bırak onlar ilgilensin ... Noktadan önce gülücük konuldu diye de forum cezası verilmez , kafana göre iş yapma ... Bırak hangi kelimemi veya cümlemi tebessüm ile yazdıysam ''smiley'' onda kalsın sayın goku ...
Bu ne kadar saçma bi konuymuş yahu.Şimdi konu sahibi modearatör, ban atar ama yinede görüşümü belirtmeden geçmeyeceğim.
Bakın kalkmış Pentium 4 lü bir sisteme Windows 8 kurup,"Windows 8 süper! Windows 8 kullanıp kasıyor donuyor diyen salakları anlamakta güçlük çekiyorum" temalı bir konu açmışsınız.
Bakın benim laptopum Windows 8 ve hiç memnun değilim. Çoğu oyunu açmıyor, bana hede hödö yapmayın. Windows 7'de sorunsuz oynadığım oyunları aynı işlemleri Windows 8 de tekrarlamama rağmen oyun açılmıyor. Ha diyeceksiniz oyun bozuktur diye ama ben burada 300 GB'lık bir arşivden bahsediyorum ve bu arşivden sadece %25 ini çalıştırdı.(Ekran kartları arasından 7670M'i seçtim,Windows 7 uyumluluk modunu açtım her şeyi yaptım bir çözümü yok.) Üstelik sorun sadece oyun bile değil kasılmalarını görseniz bana katılırdınız. Windows 8'i kötülemiyorum mükemmel bir işletim sistemi. Ama genelleme yaparak konuşmanız çok saçma. O bilgisayarda kullanıp performans görüp tüm memnun olmayan Windows 8 kullanıcılarına böyle dememelisiniz. XP çok performanslı, kullanmayan salak, itirazı olan?
Ama wWndows 8 masaüstü bilgisayarımda çok güzel çalışıyor, hakkını yemeyelim.Maalesef arkadaşımın bilgisayarlarına Windows 8 güzel çalışmıyor donmalar kasılmalar hep mevcut.
Yani diyeceğim bunlar. Eleştiriye açıksanız, tartışırız. Ama değilseniz banlayabilirsiniz. Görüşlere ve eleştirilere saygısı olmayan bir forumda vakit öldürmem ben.