Intel Pentium E2180 Sisteme MSI GT 730 Alınır mı?

Xamazunga

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Adana, Turkey
Arkadaşlar bunlar kuzenimin bilgisayarından "Team Viewer" ve "AİDA 64" yardımı ile çektiğim fotoğraflar.
Adsız.png

dsa.jpg

adssad.jpg

qwewqe.jpg

Özellikleri bu şekilde, DDR2 sisteme sahip. Yonga türünü 3. resimde bulabilirsiniz. Bu sisteme bir MSI GT 730 takviyesi yapılabilir mi?
Bu arada beraber Euro Truck Simulator 2 oynamak istiyoruz. Tabi ki orjinali yani son sürümünü, bildiğiniz gibi son sürümüne kadar oyun çok gelişti. Acaba sistem özellikleri arttı mı? 2 GB RAM'i var.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. el parça alamayız büyük ihtimal. Benim demek istediğim sadece ekran kartı alınarak olur mu? Yoksa illaki diğer parçalara da takviye mi gerekiyor? Bu arada güç kaynağı da alacağız.

2. el parça alamayız büyük ihtimal. Benim demek istediğim sadece ekran kartı alınarak olur mu? Yoksa illaki diğer parçalara da takviye mi gerekiyor? Bu arada güç kaynağı da alacağız.

Sadece ekran kartı değiştirerek sisteminizi update edemezsiniz. E2180 bundan on sene öncesinin ekran kartları olan 8800gt, 9600gt gibi kartlara bile darboğaz yapan güçsüz bir işlemci. Kaldı ki gt730 ile devasa bir darboğaza girer.

Sahibinden.com sitesinde çok ucuza ikinci el işlemciler var, sizin öncelikle işlemci yükseltmeniz gerekli.

İşlemci yükseltilse daha hiçbir şey değiştirmeye gerek kalmaz yani. Bu anakarta gt 730 olur demek istediniz.

Bir de bu 2. el işlemcilerin sağlam olup olmadığı nereden anlaşılır?

En iyisi Core 2 Quad 4 çekirdekli işlemciler ama anakart destekler mi?

P5GC-MX/1333 - Support

Destek listesi burada. Desteklediği en güçlü işlemci Core 2 Duo E8600 3.3 GHz. Ben bu nadir bulunuyor diye E8500 3.15 GHz önerdim. Arada pek fark yok. İşlemciyi takmadan önce BIOS Update yapmalısın.

@Tuna Yücer gerçekten bana inanılmaz yardımınız oldu bu konuda. Size çok teşekkür ediyorum. Son olarak alacağımız ekran kartını da 2. el alacağız. Ekran kartı bu,

PowerColor Redeon HD6790 1Gb 256Bit GDDR5 ekran kartı - Powercolor Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 317095325

veya

Powercolor HD6870 1 GB 256 bit DDR5 - Powercolor Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 317515653

Bunları destekler galiba. PSU'yu da 0 alacağız, galiba 2. el alınmayacak parçalar psu ve harddiskmiş. 450 w bir psu işimizi görür galiba. Büyük ihtimal PSU'yu Vatan Bilgisayar'dan başka bir yerden alırız çünkü PSU'ya 100 TL'den fazla veremeyiz.

Düşüncelerin tamamen doğru. Ben de eski sistemime 2. El'den HD 4850 ve sıfır 450w güç kaynağı almıştım. Aynı yoldan gidiyoruz :D

PSU olarak en azından ZM400 LE almalısın. Fiyatı 120 TL ama bu fiyata alabileceğin en iyisi. Bu güç kaynağına HD 6850 yerine HD 6790 alman daha iyi olur çünkü bu kartın güç tüketimi HD 6850'ye göre daha düşük. ZM400 LE kaldırabilir. İşlemci olarak E8500 alacaksın herhalde. Bu ikisi çok iyi olur.

HD 6850'nin şu sürümünde sadece 1 tane 6pin girişi var. Yani 400W'lık bir güç kaynağı kaldırabilir.
TAKASLI MSI HD 6850 CYCLONE POWER EDİTİON OC 1GB 256-Bit HD6850 - MSI Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 311564239

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı