Intel Pentium E5300 voltajsız overclock nasıl yapılır?

Bir de alta kayarak çeker misin?

Bunu bir videodan aldım çekeyim.

Bir de alta kayarak çeker misin?

Hocam aynen bu şekilde benim BIOS'um.

1,1.PNG

2,2.PNG

Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleme:
Bunu bir videodan aldım çekeyim.

Hocam aynen bu şekilde benim BIOS'um.

Eki Görüntüle 1151325

Eki Görüntüle 1151327
Yardımcı olabilecek var mı?
Hocam CPU ratio settingi otomatikten çıkarın, böylece OC yapabilirsiniz.
Sayılara gelirsek:
FSP sayısı ve işlemci çarpanını çarpın (ör 5x500=2500 MHz),sonra FSP sayısını 75 MHz artacak şekilde yapın (ör 5x515=2575) sonra kapatın ve 300 MHz artacak şekilde tekrarlayın.
Önemli not:sakın bir anda 200-300 MHz arttırmayın.

Sayılara gelirsek:
FSP sayısı ve işlemci çarpanını çarpın (ör 5x500 = 2500 MHz),sonra FSP sayısını 75 MHz artacak şekilde yapın (ör 5x515 = 2575) sonra kapatın ve 300 MHz artacak şekilde tekrarlayın.
Önemli not: Sakın bir anda 200-300 MHz arttırmayın.

Hocam FSB Frequency değerini 200'den 210'a çektim stres testinde 70 dereceyi geçmedi neredeyse. Ve söylemek istediğim sistem bilgilerinde hala 2.6 GHz gözüküyor onun 2.7 GHz gözükmesi gerek miyor mu gözükmesi için ne yapmam lazım.
Sayılara gelirsek:
FSP sayısı ve işlemci çarpanını çarpın (ör 5x500 = 2500 MHz),sonra FSP sayısını 75 MHz artacak şekilde yapın (ör 5x515 = 2575) sonra kapatın ve 300 MHz artacak şekilde tekrarlayın.

Merhabalar hocam FSP sayısını 215 olarak ayarladım işlemcim şu anda 2.8 GHz Max çıkıyor ama sistem bilgilerinde 2.6 GHz görünüyor voltaj ile overclock yaparsak 2.8 GHz olarak gözükür mü?
Sayılara gelirsek:

Örnek olarak bir görsel paylaşabilir misiniz hocam yanlış bir işlem yapmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Tamam iyi o zaman, ama çok yükseltmeyin, PSU bomba gibi patlar yoksa :).

Yok hocam fazla yükseltmem zaten :) ama şöyle bir şey oldu PCI exp Frequency. 100 yaptım ve overclock failed dedi açılmadı bilgisayar ve bir daha açmayı denedim açıldı ve BIOS ayarlarından tekrar Auto'ya getirdim bir şey olmuş mudur acaba?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı