Intel Pentium E5300 voltajsız overclock nasıl yapılır?

Semihh35

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar başlıkta da belirttiğim gibi E5300 işlemciye aşırıya kaçmayacak şekilde voltajsız overclock nasıl yapabilirim?

Sistem özelliklerim,

Anakart: P5GC-MX 1333

İşlemci: Intel Pentium Dual Core E5300.

RAM: DDR2 667 MHz 2+1 3 RAM.

Ekran kartı: ATI Radeon HD3450.

Öncelikle OC önermem, çünkü yapsan pek işe yaramaz.
İllaki yapacaksan BIOS tuşu-Advanced bölümünden yapabilirsin.

Bunun ile alakalı birkaç video izledim ama hiçbir şey anlamadım sağlıklı bir şekilde 2.8 2.9 GHz'e kadar çıkarabilir miyim veya şöyle söyleyeyim anakartım destekler mi?
5-6 FPS ne işine yarayacak ki?

Oyun oynarken çok fazla drop yiyor sistemim acaba darboğaz mı yapıyor diyorum işlemcimin kullanımı %80 ekran kartımın ise %99
Bu darboğaza girer mi?

Bunun ile alakalı birkaç video izledim ama hiçbir şey anlamadım sağlıklı bir şekilde 2.8 2.9 GHz'ye kadar çıkarabilir miyim veya şöyle söyleyeyim anakartım destekler mi?
Evet.
FSP bölümündeki sayıyı YAVAŞÇA yükseltin.
Ör:
FSP speed:200
Önce 210 yapıp geri çıkın.
Sonra yeniden girip 220 yapın.
Bunun ile alakalı birkaç video izledim ama hiçbir şey anlamadım sağlıklı bir şekilde 2.8 2.9 GHz'e kadar çıkarabilir miyim veya şöyle söyleyeyim anakartım destekler mi?

Oyun oynarken çok fazla drop yiyor sistemim acaba darboğaz mı yapıyor diyorum işlemcimin kullanımı %80 ekran kartımın ise %99
Bu darboğaza girer mi?
Darboğaz ile alakası yok,hem ekran kartı,hem RAM,hem de işlemci kısacası sistem full kötü.

Evet.
FSP bölümündeki sayıyı yavaşça yükseltin.
Ör:
FSP Speed: 200.

FSP bölümü nerededir tam olarak ve bilgisayarım açılmaz ise BIOS pilini çıkartıp tekrar takarsam eski haline döner mi?

Boşuna uğraşmış olursun sadece. Bir gelişme göremezsin. Sistemin çok eski.

Peki videolarda kasma var ve videoları izlerken işlemcim 720P'de %100'ünü kullanıyor buna bir çözüm olur mu overclock yaparsam?
Ve açılış hızlarının hızlandığını duymuştum bu bilgiler doğru mudur acaba.
Evet.
FSP bölümündeki sayıyı yavaşça yükseltin.
Ör:
FSP Speed: 200.

Darboğaz ile alakası yok, hem ekran kartı, hem RAM, hem de işlemci kısacası sistem Full kötü.

BIOS'umun arayüzü bu şekilde ama AI tweaker ve Tools bölümleri yok onun dışında hepsi aynı sayılır.
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
FSP bölümü nerededir tam olarak ve bilgisayarım açılmaz ise BIOS pilini çıkartıp tekrar takarsam eski haline döner mi?

Peki videolarda kasma var ve videoları izlerken işlemcim 720P'de %100'ünü kullanıyor buna bir çözüm olur mu overclock yaparsam?
Ve açılış hızlarının hızlandığını duymuştum bu bilgiler doğru mudur acaba.

BIOS'umun arayüzü bu şekilde ama AI tweaker ve Tools bölümleri yok onun dışında hepsi aynı sayılır.Eki Görüntüle 1151282
Bir de alta kayarak çeker misin?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı