Intel Pentium e5700 Sistem Güncelleme

Bütçe
Ekran kartı için 1000 TL

BurakDamarcan

Hectopat
Yer
Antalya/Serik
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese iyi günler dilerim arkadaşlar uzun zamandır sosyalde aktif değildim kusuruma bakmazsınız inşallah. Şimdi benim sistemim yaklaşık 10 yıllık eski bir sistem o zaman için 1000 veya 1500 TL'ye mal olmuştu, bugün hala bu sistemi kullanıyorum ufak tefek dizi film izleme işlerimi görüyor ancak oyun konusunda haliyle başarılı değil. Bu sisteme güncellemeler yapmak istiyorum, yazın bir miktar para biriktirip yeni yeni parçalar almak hedefim. Öncelikle ekran kartı almak istedim ve GTX 750 Ti belirledim, önerilere de açığım bütçe 1000 TL. İşlemcim Intel Pentium E5700 2 Core 3.0 GHz modeli var. Anakartım da Gigabyte'ın G41MT-S2 modeli. Ekran kartım da Radeon HD 5450 modeli. Önce ekran kartı sonra mümkün olursa işlemcimi değiştirmek istiyorum. Siz işlemcimi değiştirmemi tavsiye eder misiniz, veya anakartı? Bir de PSU'm kaç Watt bunu da öğrenmem lazım. Bu konuda her türlü donanım önerisine ve tavsiyeye açığım.

Core 2 Quad veya modlanmış LGA 771 Xeon'lardan alabilirsiniz (Q9650 veya E5450 olabilir) GTX 750Ti ile beraber. Bütçeniz dahilinde yapabileceğiniz en iyi yükseltme bu olur, ama böyle bile çok yüksek performans beklemeyin (güncel sistem ve gereksinimlere göre). Anakart olarak da, bu olabilir.

Son düzenleme:
PSU'nuzun marka ve modelini kasanın arka kapağını açıp bakabilirisniz. Yahut eski bir kasa ise ön kapağı açtığınız zaman PSU'nun üzerinde etiketler olacaktır, fotoğraf çekip atabilirsiniz.
İşlemci olarak en azından, modlanmış Xeon X5460 almanızı öneririm.
Büyük ihtimalle güç kaynağınız çok iyi bir şey olmayacaktır, 200-250 TL'ye 400W kaliteli bir PSU alabilirsiniz.
RAM miktarınız nedir?

Önerdiğim anakartın yanında, 4 + 4 GB DDR3 1600 MHz bellek (kit olarak bulmaya çalışın) yeterli olacaktır diye düşünüyorum. İşlemci ve belleklere O.C. yapınca, işlemci soğutucusu ve kasa hava sirkülasyonu da iyi ise, gayet iyi bir performans alacağınızı düşünüyorum. 1000 liraya bu sistemi adam edersiniz.

@Motionless IN White 'ın dediği gibi PSU'yu da değiştirmeniz gerekebilir ama bütçeyi aşabilir, emin değilim. En azından anakart, işlemci, ekran kartı ve bellekleri temin etmeye çalışın, PSU'yu da değiştirirsiniz.

PSU'nuzun marka ve modelini kasanın arka kapağını açıp bakabilirisniz. Yahut eski bir kasa ise ön kapağı açtığınız zaman PSU'nun üzerinde etiketler olacaktır, fotoğraf çekip atabilirsiniz.
İşlemci olarak en azından, modlanmış Xeon X5460 almanızı öneririm.
Büyük ihtimalle güç kaynağınız çok iyi bir şey olmayacaktır, 200-250 TL'ye 400W kaliteli bir PSU alabilirsiniz.
RAM miktarınız nedir?
4 GB 400 mHz ram var onu 8 GB yapmayı planlıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı