Intel Pentium G3258 GTX 750 Ti Sistem GTA 5 Performans Sorunu

70659

Megapat
Makaleler
1
Herkese iyi forumlar, GTA 5 oynarken MSAA ve FXAA ayarlarını kapatıyorum ve 60 FPS civarına yaklaşıyorum fakat FPS ne zaman yükselse videodaki gibi düşüşler oluyor. MSAA kısmını 2x yapıp ve FXAA açıp performansı 35-40 FPS civarına düşürdüğümde takılma olmuyor. Oyun orijinal ve sistem özelliklerim aşağıda yazıyor, önerilerinizi bekliyorum.
  • MSI GTX 750 Ti TwinFrozr Gaming
  • G3258 4.3 GHz
  • 8 GB GSkill Ripjaws RAM
  • Asus H81M-C
  • SanDisk SSD Plus 120 GB
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci darboğaz yapıyor sanırım. Çözünürlüğü yükseltebilirsin ekran kartına daha çok yüklenip işlemci yükünü azaltırsın, FPS'yi 40-50'ye sabitlersen de sorun çözülebilir ya da grafik ayarlarını daha yüksek ayarlara alabilirsin.

İşlemci 2 çekirdek olduğundan tıkanıyor muhtemelen. 60 FPS'i kaldıramıyor gibi gözüküyor. Biraz daha ayarları yükseltip 40 FPS civarında oynayabilirsin.
Biraz saçma değil mi? Neden böyle bir durum ortaya çıksın ki? İstediğim 60 FPS olarak oynamak. Diğer oyunlarda neden olmuyor? Daha düşük frekanslarda daha akıcı oynayanlarda var.

Darboğazın ne demeknolduğunu biliyorum. Darboğaz FPS dalgalanmalarına sebep olmaz. Kullanım değerleri yazıyor ve bileşenlerin tam performansından yararlanılıyor.

FPS dalgalanmalarına sebep olur. G3258 ile Titan X testini izlemeni tavsiye ederim. Orada da FPS dalgalanmaları oluyor. Ve işlemcin kararlı bir şekilde çalışmıyor olabilir. Eğer otomatik O.C yapmadıysan voltaj değerlerini kontrol et.

Ayarları 45 FPS olana kadar yükselt. 45 FPS'de güzelce oyna. 60 FPS istersen parayı basman lazım. Ayrıca işlemciye 1.30 saatlik stabilite testi yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…