Herkese iyi forumlar, GTA 5 oynarken MSAA ve FXAA ayarlarını kapatıyorum ve 60 FPS civarına yaklaşıyorum fakat FPS ne zaman yükselse videodaki gibi düşüşler oluyor. MSAA kısmını 2x yapıp ve FXAA açıp performansı 35-40 FPS civarına düşürdüğümde takılma olmuyor. Oyun orijinal ve sistem özelliklerim aşağıda yazıyor, önerilerinizi bekliyorum.
Kart doğru düzgün yüke giremiyor ki. Msa mıydı evet onu açınca biraz daha yük bindi karta yükü işlemciden üzerine aldı işlemci de rahatlayınca takılma bitti.
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
@70659 Youtube'den darboğazın ne demek olduğunu anlatan videolar izlemeni öneririm. O zaman katılırsın düşünceme. Senin işlemcin 2 çekirdekli ve GTA 5 4 çekirdek isteyen, kullanan bir oyun. İşlemci darboğazı olması normal.
Çok basit şekilde açıklamak gerekirse. İşlemci çizilen karede koordinat bildirimi yapıyor. Ekran kartı aldığı koordinatları değerlendirip grafiği oluşturuyor. Kare yenileme hızı arttıkça işlemcinin daha hızlı koordinat hesaplaması gerekir. Hesaplayamazsa yeterli koordinat bilgisi gelene kadar ekran kartı grafiği oluşturamaz. Bu gecikme de FPS droplarına, yer yer ekran kartının performansında ani düşüşe, çoğu zaman ekran kartının tam performansta kullanılamamasına neden olabilir.
Çözüm
1) Çözünürlüğü arttırmak.
2) Grafik ayarlarını yükseltmek.
3) Mümkünse işlemciye iyi bir soğutma ile overclock yapmak.
4) Daha güçlü bir işlemci kullanmak.