İntel Pentium G3258 Ömrü Kaç YIl?

G3258 den şu an i5 6600K skylake bir sisteme geçtim. Ekran kartını değiştirmedim. Daha sonra alacağım. Önceden watch dogs gibi oyunda 10 saniye de bir takılmadan oynamazken şu an 35 fps üstü akıcı oynuyorum. Gerçekten çok fazla fark etti. Gta 5 orijinal sahibiyim. 45 den aşağı düşmüyor. Önceden patlamalarda 30 un altına inerdim. Sadece işlemci değiştirerek bile bayağı yol kat ettim. Bence G3258 öldü denebilir. Şu an test ettiğim arasında her oyunda en az 15 fps ye kadar açılıyor. Şu an Cod Advanced Warfare oynuyorum. Onda bile ara ara takılma yaparken şu an hiç bir sıkıntı yok.

Eki Görüntüle 112506
G3258'e overclock yapmışmıydın? Hiç bir oyunda en ufak bir takılma yaşamadım açıkcası.

4.3 de kullanıyordum. Her zaman sıkıntılar oluyordu. Şu an İ5 6600K ile çok mutluyum. Gerçekten farkı oyunlarda olsun ve günlük kullanımlarda olsun fark ettiriyor. Video çekerken hele çok fark ettirdi. Şu an fps kaybım 2-3 ya da 3. G3258 ile çok fazla düşüyordu. Şu an upload ediyorum videoyu. Bitmek üzere buraya da yüklerim.

4.3 de kullanıyordum. Her zaman sıkıntılar oluyordu. Şu an İ5 6600K ile çok mutluyum. Gerçekten farkı oyunlarda olsun ve günlük kullanımlarda olsun fark ettiriyor. Video çekerken hele çok fark ettirdi. Şu an fps kaybım 2-3 ya da 3. G3258 ile çok fazla düşüyordu. Şu an upload ediyorum videoyu. Bitmek üzere buraya da yüklerim.
Ne kadar ekmek o kadar köfte 6600k ile kıyaslanması bile doğru değil zaten ama takılma konusuna şaşırdım açıckası bende 4.3 Ghz kullanıyorum ama beklediğimden çok daha fazla performans alıyorum. Ayrıca bazı arkadaşlar hala debelenip duruyor ama karşılaştırmaya çalıştıkları işlemcilerin fiyatlarının g3258'in iki katı olduğunun farkında değiller sanırım. FX 6300 389 lira ben g3258'i indirimden 200 liraya aldım. :)
i3 4160 g3258'den bir tık önde bunu bende biliyorum zaten ama dediğim gibi ekran kartından kısıp i3 almak mantıksız. 150 lira ekran kartı yükseltmek için az bir bütçe değil.

Tamamen kullanımına bağlı. Ev bilgisayarında yıllarca kullanırsın. Core 2 duo işlemci kaç yıl olduğunu söylememe gerek yok tıkır tıkır çalışıyor. Anlayacağın sana daha sıra var. :D

İşlemciye abanmayan oyunlar için daha ömrü var. Oyun dediğin bir tane değil ki.
Bir ara her sisteme sokulmaya çalışıldı, o yanlıştı. Şimdi de nerede görülse kafasına vuruluyor.
Şartlara bağlı ne kadar ömrü olduğu.

http://www.tomshardware.com/reviews/pentium-g3258-b81-cheap-overclocking,3888-3.html
Why DirectX 12 is a game-changer for PC enthusiasts

Şimdi de İ3 yere göğe sığdırılamıyor, FX serisi yerin dibine sokuluyor. Seneye onu da göreceğiz.
Hocam tamamen katılıyorum. Zamanında i5 alanlara al bu 150 lira hem de aynı performans diye g3258 öneriyorlardı şimdi aynı tip insanlar 3 fanı olmuş. Hani bir deli kuyuya taş atmış bin akıllı çıkaramamış derler ya onun misali. Bir de öyle bir savunuyorlar ki gerekse canlarını verecekler, manipüle canavarları. :D

Hocam tamamen katılıyorum. Zamanında i5 alanlara al bu 150 lira hem de aynı performans diye g3258 öneriyorlardı şimdi aynı tip insanlar 3 fanı olmuş. Hani bir deli kuyuya taş atmış bin akıllı çıkaramamış derler ya onun misali. Bir de öyle bir savunuyorlar ki gerekse canlarını verecekler, manipüle canavarları. :D
Sende G3258 için canını verirsin. Ayrıca G3258 ile nasıl multiplayer oynamayı düşünüyorsun ? İ3 oyun için gayet iyi ama mümkünse i5 alın diyoruz biz.

Sende G3258 için canını verirsin. Ayrıca G3258 ile nasıl multiplayer oynamayı düşünüyorsun ? İ3 oyun için gayet iyi ama mümkünse i5 alın diyoruz biz.
Kardeşim çok darladın beni yeter be. Yazmadan önce ara, izle, oku biraz lütfen.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı