Intel Pentium G4560 Sistem Toplama

Makunouchi

Hectopat
Daha fazla  
Daha Önceki konumda Amd A8 Kaveri ile sistem ayarlamaya çalışmıştım. Pek tavsiye edilmediği için ve çoğu sosyal forumlarda da G4560'ın i3 kadar performanslı olduğunu gördüm. Fiyat olarak da gayet uygun bana zaten. Bu Şekil bir işlemciye H110M Pro Vd tavsiye ediliyordu. Ortaya böyle düşük bütçeli bir şey çıkarttım. Ne kadar uygundur tartışılır ama hali hazır ortadadır arkadaşlar. Bu sistemin üstüne HyperX 4Gb 2133 Mhz RAM'imizide ekleyince fiyat oluyor 752 TL. Ne kadar uygundur yada DDR4 Yerine DDR3 bir sistem tercih edilebilir m? Önerilerinizi alabilirim saygılar.

asdadsa.jpg

Hocam oraya yazmayı unutmuş olmalıyım, Dahili olarak idare etmeyi düşünüyorum ya da en azından parçalar elimde bulunsun istiyorum. Parçalar hallolduktan sonra 2 hafta içinde de 300 350 liralık giriş seviye bir ekran kartı taktırırım diyorum.

Eyvallah hocam gerçekten çok işime yaradı. Aklımda dolanıp duruyordu sağlam bir ekran kartı alsam sisteme nasıl gider diye şimdi baktım da her şeyden değinmiş arkadaşlar. +Rep :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Videolara baktıysanız aklınıza bir şeyler yatmıştır umarım. Ne demek yardımcı olabildiysek sorunuz varsa sorabilirsin G4560 ve RX 570 ikilisi için. Bu sistemi kullanıyorum şimdi.
Hocam şöyle bir sorum var. Şimdilik bütçe kısıtlı olduğu için:
Anakart 210
İşlemci 240
Kasa + PSU 182 toplam 632 TL ediyor. RAM hariç.
4 GB 2133 HyperX 160 TL
8 GB 2133 HyperX 315 TL
Sizin forumda yazdığınız RAM 240 TL
Ve 2 tane 4 GB'lık HyperX 320 lira ediyor.

Bütçeyi kısabilirsem RAM'den kısacağım. Sizce sizin kullandığınız RAM ile HyperX 8 GB arasında ne gibi bir fark olur? Ya da 2 tane 4 GB'lık HyperX taktırsam Tek RAM' göre performans farkı olur mu ya da yararıma mı yoksa zararıma mı olur? Veya direkt sizin önerdiğiniz RAM daha mı mantıklı olur? :)

Ben olsam giriş seviye ryzen işlemcileri beklerdim. G4560'dan daha f/p işlemciler geleceği kesin.
Şu anda elimde birkaç teçhizat vb. var onları bir satabilirsem eğer daha performanslı canavar bir sistem toplayacağım ama işte satılmasını beklemek var. Zaten bu gidişle bekle bekle alana kadar yeni nesil işlemcilere kayacağım gibi :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı