Intel Pentium Intel Core i5 2410M yapmak

Arkadaşlar Intel Pentium B960 işlemcimi Intel Core i5 2410M işlemci ile değiştirmeyi düşünüyorum. Soket chipset ve TDP'si uyuyor mu diye baktım ki uyuyor ama şimdi değiştirirsem bilgisayarım Core işlemciye dayanabilir mi yoksa soğutması yetersiz kalıp işlemci devrilir mi cevaplarsanız sevinirim.

IMG_20200803_183124.jpg

Bilgisayarım bu Acer Aspire 5749Z.

İşlemciniz pinli bir yapıda yükseltme uygundur fakat "i" serisine yükseltmek için güney köprüsü bilgisi gerekiyor. CPU-Z > mainboard görselini paylaşın. Chipset HM70 ise "i" serisi bir işlemciye yükseltemezsiniz.

2410M ısınmayan bir işlemci. Yüksek kaliteli bir termal macun sürüp etkili bir fan ve heatsink bakımı yaparsanız ısınma sorunu yaşamazsınız.

Son düzenleme:
Bir kez daha söylüyorum TDP, soket ve chipset uyuyor.
Burada kafasına göre takılıp kafasını vuran çok gördük. Bu sebeple öneri yapıyorsak bunu doğrulamak gerekiyor. Bildiğinizi bilmemiz için güney köprüsünün sürümünü yazsanız iyi olurdu.

Fanınızda ve heatsinkinizde problem yoksa, önceki işlemcide ısınma sorunu yoksa o işlemci de ısınmaz.

İşlemci tertemiz ısınmıyor güney köprüsünü tam bilmiyorum işlemci 2410M destekliyor bu chipset, TDP ve soket tam uyumlu zaten.
Fan ve heatsinktede bir sorun görünmüyor.
Zaten Pentium elimde tutacağım eğer i5 2410M ilerideki zamanlarda sorun çıkarırsa zaten geri eskiye çeviririm.
Burada kafasına göre takılıp kafasını vuran çok gördük. Bu sebeple öneri yapıyorsak bunu doğrulamak gerekiyor. Bildiğinizi bilmemiz için güney köprüsünün sürümünü yazsanız iyi olurdu.

Fanınızda ve heatsinkinizde problem yoksa, önceki işlemcide ısınma sorunu yoksa o işlemci de ısınmaz.

Benim zaten bu işlerle ilgilenen bilgisayarcı tanıdığım var çok iyi araştırıyor öyle bulduk bu arada bu işlemci babamın ihtiyar bilgisayarında mevcut bir işlemci zaten.
IMG_20200809_235833.jpg

Bu babamın bilgisayarındaki işlemci ve uyuyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı