Intel Q6600 overclock

Emir Kerem

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar bu işlemciye daha önce 3.0 hızına kadar çıkarttım elimde Cooler Master Hyper T4 soğutcusu var ve ben bu soğutucuyla kaç hızına kadar çıkabilirim? Bir yerde RAM'ler hızı sabit kalmıyormuş ve RAM'lerin hızını ansıl sabitleyeceğimi bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim.

Anakart: G41MT-S2PT Gigabyte.
RAM: KinGSTON1600MHz 4+4.

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmanın iki yolu var:

1-
Çarpan değerini arttırmak
2- BCLK değerini arttırmak

Çalışma hızı = BCLK + Parçanın Çarpanı

Yani BCLK değeri hem işlemci hem de RAM'i etkiler, çünkü parça kendi için belirlenen çarpanı ve BCLK değerini çarparak kendi hızını belirler.

Örneğin BCLK değerin 100MHz ve işlemci çarpanın 40 ise işlemcin 4000MHz yani 4GHz'de çalışır. Aynı şekilde BCLK değerin 100MHz ve RAM çarpanın 16 ise RAM'lerin 1600MHz'de çalışır.

Sadece işlemcine overclock yapmak istiyorsan işlemci çarpanını değiştirmelisin. Çarpan sınırına ulaşırsan ve sonuçlardan memnun kalmazsan eğer BCLK değerleriyle oynayabilirsin. Ancak o zaman da RAM'in çarpanıyla da uğraşman gerekebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı