Intel Q8400 için ekran kartı önerisi

winamp2

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 4 GB RAM Intel Core 2 Quad Q8400 islemci var. Sistemim eski ve yeniliycek param yok. Ben de sadece ekran kartı aliyim dedim. Bütçem 500-600 TL. Hangi ekran kartını önerirsiniz? Ayrica islemciye overclock yapmamin faydasi olur mu? Bir de RAM'i 8'e yukseltsem mi? FPS'ye etkisi olur mu bunlarin? Tavsiye eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. 4 GB RAM Intel Core 2 Quad Q8400 islemci var. Sistemim eski ve yeniliycek param yok. Ben de sadece ekran kartı aliyim dedim. Bütçem 500-600 TL. Hangi ekran kartını önerirsiniz? Ayrica islemciye overclock yapmamin faydasi olur mu? Bir de RAM'i 8'e yukseltsem mi? FPS'ye etkisi olur mu bunlarin? Tavsiye eder misiniz?
Anakart destekliyorsa RAM 8GB yap derim. Artık 4GB yetersiz kalıyor. Ekran kartı olarak ikinci elden GTX 750Ti bulabilirsin. Sıfır istersen de bunu öneririm.

İşlemci konusuna gelirsek zamanında o işlemciyi 750Ti ile kullandım. Oyunlar iyi kötü oynanıyordu ama darboğaz da kesinlikle vardı. İşlemciye OC yapabileceğin iyi bir anakartın varsa kesinlikle OC öneririm ama bizdeki anakart sağolsun sadece 0.1GHz OC yapmaya dayanabildi 😅

Son düzenleme:
İkinci elden miningsiz RX 470 alabilirsin, darboğaz olacaktır ama sonradan işlemciyi değiştirirsen iyi olur. Veya direkt sıfır RX 550 alabilirsin muhtemelen darboğaz olmaz. Ayrıca o RAM'ı kesinlikle yükselt.

RAM yükseltsen etkisi olmaz gibi bir şey çünkü o işlemci 1333MHz destekliyor. Ayrıca o işlemci için RX560, RX570 ya da GTX 1050 Ti veya GTX1650 alabilirsin.

Arkadaşlar bu tür eski sistemlere yeni AMD ekran kartları önermiyorum.

AMD karta nasıl güç verileceğini bir kaç yıl önce değiştirdi.

Bu yüzden eski PCI-E 1.0 veya 2.0 anakartlarda sıkıntı çıkarabiliyorlar.

Nvidia alternatiflerine yönelin.

GT 1030'un üstü darboğaz yapar. 1050 bile darboğaz yapacaktır.
İkinci elde (PSU'nun güzel, yeterli olduğunu varsayarak) GTX 470, GTX 570, GTX 650, 650 Ti Boost, 650 Ti, 750, 750 Ti, 760, 950 veya 1030 alabilirsin.

RAM'ini 8 yaparsan etkisini hissedersin. İşlemcine overclock yaparsan da güzel olur, darboğazlar azalır. Ama güzel soğutucu, güzel anakart ve güzel PSU'ya ihtiyacın var overclock için.

AMD karta nasıl güç verileceğini birkaç yıl önce değiştirdi.

Bu yüzden eski PCI-e 1.0 veya 2.0 anakartlarda sıkıntı çıkarabiliyorlar.

PCI-e 1.0 anakartıma RX 550 alıyorum bu sıkıntı olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı