İntel q8400 yerine Intel Pentium G3258 tercih edeyim mi ?

Tunahan741

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar, şuanki sistemimi kısa bir şekilde yazıyorum;
- Intel core 2 quad q8400 2.66 ghz
- Ana kart msi g31 olarak geçiyor casper ana kartı voltaj malesef yok anakart ddr2 ve sata 2
- Ekran kartı saphire hd7770 1gb gddr5
Bu sistemde işlemci darboğaz oluyor çoğu oyunlarda.
Ben 720p de oynuyorum bu arada (1280x720).
Mesela assasins creed black flag orijinal olarak satın aldım fakat işlemci %100 kullanılıyor ama ekran kartım %20-25-30 gibi kullanım söz konusu.
BF4 ise dengeli fakat yine işlemci bazen önüne geçiyor ve ekran kartı kullanımı %60 da felan kalıyor.
GTA 4 içinde böyle bir durum söz konusu.
Intel Pentium G3258 alırsam tahmin ettiğim hız 4.2 veya 4.3 Ghz.
Sizce bu ekran kartını tüm oyunlarda tam olarak verim alacak şekilde kullanabilir miyim ?
Ayrıca yeni anakart ve ddr 3 bellek alıcam 4gb 1600 mhz cl9, toplamda bana maliyeti 450 Tl gibi bir şey çıktı. Sizce değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ayrı olarak bende bir konu açacaktım ki bu konuya rastladım. Benim de benzer sorularım var.

Elimde hazırda kullandığım sistem;

E5200 dual core 2.50ghz İŞLEMCİ

GA-G31M-S2L ANAKART

3GB DDR2 RAM

R7 250 GDDR5 1GB EKRAN KARTI

500W PSU

Sadece işlemci değiştirmeyi düşünüyordum Core 2 Quad serisi, bunun yerine G3258 işlemci - H81-P33 anakart ve 4GB DDR3 ram alsam hangisi daha performanslı olur çok farkeder mi ?

Battlefield 4 | PC | Official Site

Assassin's Creed IV Black Flag | System Requirements | GeForce

Tavsiye edilen konfigürasyonlarda 4 çekirdekli işlemciler olduğu göz önüne alınınca hayır, çünkü g3258 2 çekirdekli. Kaldıki senin mevcut işlemci frekansı da bu oyunlar için iyi.

Grafik ayarlarını biraz daha zorlayıp dengelemeye çalışabilirsin.

Yenileme yaparsan da bu zamandan sonra 4 fiziksel çekirdekli işlemcilerden devam et.

Çekirdek sayısı performansı belli edemez, o işlemciye OC çekince i5 işlemcilere kafa tutuyor. Hatırlatmak isterim ki i5 işlemcilerin çoğuda 4 çekirdek. Pentium G3258'e OC çekmeyeceksen geçme.
Ayrı olarak bende bir konu açacaktım ki bu konuya rastladım. Benim de benzer sorularım var.

Elimde hazırda kullandığım sistem;

E5200 dual core 2.50ghz İŞLEMCİ

GA-G31M-S2L ANAKART

3GB DDR2 RAM

R7 250 GDDR5 1GB EKRAN KARTI

500W PSU

Sadece işlemci değiştirmeyi düşünüyordum Core 2 Quad serisi, bunun yerine G3258 işlemci - H81-P33 anakart ve 4GB DDR3 ram alsam hangisi daha performanslı olur çok farkeder mi ?
Yeni konu aç.

Konu sahibinin işlemcisi, bahsettiği oyunlar için istenen işlemci değerlerini rahat rahat sağlıyor, dolayısıyla OCli vey OCsiz anlamsız bir geçiş olur.

Çekirdek sayısı performansa etki de eder, sahip olduğu çalışma frekansı ve diğer özellikler ile hepsi bir bütün.
Senin demene göre tek çekirdekli olsa dahi G3258 daha başarılı sonucu çıkar. :LOL:
Ek olarak q8400 de bir miktar OC yapılabiliyor.

cine-single.gif

cine-multi.gif

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı