Intel Q9400 RX 460 ile darboğaz yapar mı?

kula000

Megapat
Başlıkta belirttiğim gibi arkadaşlar.
Sistem DDR2 G41 combo anakart ile DDR3'e geçmeyi planlıyorum fakat 9400GT ile MT2 oyunu bile oynanmıyor.
Genelde film-video izleme-arada sırada MT2 tarzı ufak tefek oyunlar oynuyorum.
Monitor 1080p 144 Hz.
Şu an daha yukarı çıkamam sistem konusunda bu işleri yapsın yeterli.
Çok sıkıntı yaşar mıyım bu kartı takarsam?

Son düzenleyen: Moderatör:
A320M yazacakken onu yazmışım kusura bakmayın düzgünce uyarmak yerine dalga geçme sebebiniz nedir darboğaz yapmaz yapmışsınız bir de bal gibi de yapacaktır R7 240'ı zor besliyor o işlemci. Boşa yorum yapıyorsun bilgin olmadığı konulara.

Kusura bakma ama iyi sallamışsınız hocam. E serisi iki çekirdekli işlemciler bile R7'yi besliyor. Q serisine genelde R550 takarlar ucuz bir güncelleme için fakat paranız varsa 560'ta takılır fakat dediğinize katılıyorum bu sisteme yatırım yapılmamalı ama şartlar ne bilemiyorum arkadaşta.

Kusura bakma ama iyi sallamışsınız hocam. E serisi iki çekirdekli işlemciler bile R7'yi besliyor. Q serisine genelde R550 takarlar ucuz bir güncelleme için fakat paranız varsa 560'ta takılır fakat dediğinize katılıyorum bu sisteme yatırım yapılmamalı ama şartlar ne bilemiyorum arkadaşta.

Hocam ironi kıs mıydı diye yazdım ya :D

Sistem zaman içerisinde güncellenecek işlemci eski olmasına rağmen hala performans verebilen bir işlemci günlük işler için. Zaten RX 460 aldıktan sonra ekran kartı almam. Zamanım olmuyor
Ryzen seviyelerine gelene kadar yapağım işler film izlemek VS. GTX 750 alıp MT2 oynamak istemiyorum ben sebei basit tekrar tekrar para vermek istemiyorum kolay kazanılmıyor.

Sistem zaman içerisinde güncellenecek işlemci eski olmasına rağmen hala performans verebilen bir işlemci günlük işler için. Zaten RX 460 aldıktan sonra ekran kartı almam. Zamanım olmuyor.
Ryzen seviyelerine gelene kadar yapağım işler film izlemek VS. GTX 750 alıp MT2 oynamak istemiyorum ben sebei basit tekrar tekrar para vermek istemiyorum kolay kazanılmıyor.

Elinizdeki sistemi satıp ufaktan APU işine girişseniz nasıl hocam. R3 2200G ile mesela daha iyi olabilir hem güncel kullanırsınız. Bunu önermemin nedeni ileride sistem fiyatları ne olur tahmin etmesi zor. Bunu acı şekilde deneyimledim.

Elinizdeki sistemi satıp ufaktan APU işine girişseniz nasıl hocam. R3 2200G ile mesela daha iyi olabilir hem güncel kullanırsınız. Bunu önermemin nedeni ileride sistem fiyatları ne olur tahmin etmesi zor. Bunu acı şekilde deneyimledim.
7890K Apu kullandım daha önce ve inanın 1080p de kasmalar mevcuttu ryzen apular nasıldır bilemiyorum fakat verdiği hatalar en ufak güç kesilmesi durumunda(bölğede elektirik çok kesiliyor)
bios ayarlarının sıfırlanması harici kartın gürüntü vermemesi hiç hoş deneyimler değildi. bu sorunlarla tekrar ugraşmak yerıne düz sistem kurmak daha mantıklı geliyor bana.
bir sürü borç harç varken de sıfırdan sistem dizmek çok lüks bir olay. Bunuda zaten yapamam elde 2k bütçe söz konusu işlemci tarafı şuan üzmüyor beni sistemde . Ekran kartı içler açısı almışken ne amaçla kullandığımı göz önunde bulundurdugumda 460 bile çok fazla da 1500 tl cıvarında 2ci elde 500W PSU da alacağım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı