Intel Rapid Start ve Rapid Storage Sürücülere Gerek Var Mı?

Yer
Hayatın içinden...
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi sıfırladım. Windows 8.1 64 bit Pro yüklü şu an. Donanım özelliklerim imzamda bulunuyor. Son olarak intel programlarına geldik. Harddisk kullanmıyorum. Bu sürücüleri indirmeme gerek var mı, varsa ne için öğrenebilir miyim ?

Sürücüden yana sıkıntı yok zaten. Sürücü yüklememi tamamladım. Bunlar intelin sunduğu ek yazılımlar. Intel rapid teknolojisi bildiğim kadarı ile ssd ve hdd kullananlar için ancak diğer 2 program hakkında net bir bilgi edinemedim.

Yükle, yüklemekten bir zarar geleceğini zannetmem.

Smart Connect bilgisayarınızı uyku modundan ara ara çıkararak programlarınızın güncel tutulmasını sağlıyormuş. Benim için aciliyeti söz konusu değil. Bilmediğim yazılımı da yüklemek istemiyorum açıkçası.

Intel AHCI / RAID sürücüsü hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım.

RAID yapılmayacaksa ve SSD kullanılmıyorsa gerek yok. Intel, Rapid Storage yazılımının sürücülere daha fazla hız kazandırdığını söylüyor ama gerçek hayat kullanımlarında fark yok. Bunların içinde anormal şekilde hız sağlayan tek uygulama: Smart Response. Ama bunun için de, SSD ve mekanik sürücünün aynı anda kullanılması gerekiyor.

Hocam bu Smart Response uygulamasını indirmek için Intel işlemciye v.s mi sahip olmak gerekiyor ? Bir de nasıl sahip olabiliriz bu uygulamaya bilginiz var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…