Intel Rapid Start ve Rapid Storage Sürücülere Gerek Var Mı?

Yer
Hayatın içinden...
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi sıfırladım. Windows 8.1 64 bit Pro yüklü şu an. Donanım özelliklerim imzamda bulunuyor. Son olarak intel programlarına geldik. Harddisk kullanmıyorum. Bu sürücüleri indirmeme gerek var mı, varsa ne için öğrenebilir miyim ?

nnvf3n.jpg

Smart Connect bilgisayarınızı uyku modundan ara ara çıkararak programlarınızın güncel tutulmasını sağlıyormuş. Benim için aciliyeti söz konusu değil. Bilmediğim yazılımı da yüklemek istemiyorum açıkçası.

Intel AHCI / RAID sürücüsü hakkında hiçbir bilgiye ulaşamadım.

Merhaba arkadaşlar,

Sistemimi sıfırladım. Windows 8.1 64 bit Pro yüklü şu an. Donanım özelliklerim imzamda bulunuyor. Son olarak intel programlarına geldik. Harddisk kullanmıyorum. Bu sürücüleri indirmeme gerek var mı, varsa ne için öğrenebilir miyim ?

RAID yapılmayacaksa ve SSD kullanılmıyorsa gerek yok. Intel, Rapid Storage yazılımının sürücülere daha fazla hız kazandırdığını söylüyor ama gerçek hayat kullanımlarında fark yok. Bunların içinde anormal şekilde hız sağlayan tek uygulama: Smart Response. Ama bunun için de, SSD ve mekanik sürücünün aynı anda kullanılması gerekiyor.

Hocam bu Smart Response uygulamasını indirmek için Intel işlemciye v.s mi sahip olmak gerekiyor ? Bir de nasıl sahip olabiliriz bu uygulamaya bilginiz var mı ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı