Intel serilerinin anlamları nelerdir?

Hocam İ5 6.Nesil bir işlemci kullanan birisi ile İ7 2.nesil kullanan birisinin işlemcileri karşılaştırıldığında İ7 üst sınıf olduğu için daha yüksek performans vermesi gerekmezmi veya ben sizi anlayamadım kusuruma bakmayın. Doğrusunu tabiki biliyorum Mimari,Yeni nesil işlemciler her daim daha öndedir. Fakat sizin düşünce tarzınızı anlamak istedim saygılar. Bilmiyorda olabilirim kusuruma bakmayın.
I5 6. nesille i7 2. nesilli niye karşılaştırıyorsun ki çıkış tarihlerine bakarak bu karşılaştırmanın doğru olmadığını anlayabilirsiniz. Ayrica adamın kastettiği i5 6. nesil ile i7 6. nesil arasındaki fark.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam olarak dediğin sorunun cevabını veremeyeceğim ama alttaki PDF'te eski Intel ve AMD işlemci kokd adlarının neler olduğu belirtilmiş.

Bu sitede de sondaki K, F, U gibi ibarelerin ne anlama geldiği söylenmiş.

Verdiğiniz link gayet işime yaradı teşekkürler. Bendede i7 6500U vardı sonunda öğrenmiş oldum ancak verdiğiniz linkde X veya E'yi göremedim (i9 9980XE gibi).
K İşlemcilerin çarpan kilidi açıktır OC yapabilirsiniz. F işlemcilerin içerisinde Dahilli GPU yoktur Onboard dediğimiz şeydir. KF modelleri ikisinin birleşimidir. U işlemciler çok düşük güç tüketirler. H High Quality demektir. Transistörler ve çekirdek ısıya karşı daha dayanıklıdır.

Anladım hocam çok teşşekür ederim.

Teşekkürler.

I5 6. nesille i7 2. nesilli niye karşılaştırıyorsun ki çıkış tarihlerine bakarak bu karşılaştırmanın çok saçma olduğunu anlayabilirsiniz. Ayrica adamın kastettiği i5 6. nesil ile i7 6. nesil arasındaki fark.
Saygınızı ve uslubunuzu neden bozuyorsunuz? Ben zaten doğrusunu orada belirtmiştim. Neden bu kadar saldırgan bir politika izliyorsunuz onuda anlamış değilim.

Hocam İ5 6.Nesil bir işlemci kullanan birisi ile İ7 2.nesil kullanan birisinin işlemcileri karşılaştırıldığında İ7 üst sınıf olduğu için daha yüksek performans vermesi gerekmezmi veya ben sizi anlayamadım kusuruma bakmayın. Doğrusunu tabiki biliyorum Mimari,Yeni nesil işlemciler her daim daha öndedir. Fakat sizin düşünce tarzınızı anlamak istedim saygılar. Bilmiyorda olabilirim kusuruma bakmayın.

Bu Samsung Galaxy S8 ile M10 arasındaki farkı sormak gibi M10 daha yeni ve daha fazla teknoloji taşır ama S8 kadar performans veremez. (kafadan attım teknik bilgileri bilmiyorum).

İstediğiniz kadar uzun yazabilirsiniz ben okurum 😁.
Arkadaş belirtmiş zaten. Bir de nesiller önemli. Mesela i5 9. nesil işlemci, i7 7. nesili geçebiliyor. Ya da i3 8. nesil i5 6. nesili vs. Bir de anakart durumu var bilmiyorsanız. Nesiller için farklı anakartlar oluyor. Mesela 2. ve 3. nesil için 1155 pinler vardı. 4. nesil için 1150 pin, 6 ve 7. için 1151 pin, 8 ve 9. için ise şu an 1151 v2 pin anakartlar bulunuyor.

Bu Samsung Galaxy S8 ile M10 arasındaki farkı sormak gibi M10 daha yeni ve daha fazla teknoloji taşır ama S8 kadar performans veremez. (kafadan attım teknik bilgileri bilmiyorum).
Hocam bakın işin doğrusunu biliyorum. Sadece o an i3,i5,i7 ve i9'un neler getirdiğini öğrenmek istedim.
Arkadaş belirtmiş zaten. Bir de nesiller önemli. Mesela i5 9. nesil işlemci, i7 7. nesili geçebiliyor. Ya da i3 8. nesil i5 6. nesili vs. Bir de anakart durumu var bilmiyorsanız. Nesiller için farklı anakartlar oluyor. Mesela 2. ve 3. nesil için 1155 pinler vardı. 4. nesil için 1150 pin, 6 ve 7. için 1151 pin, 8 ve 9. için ise şu an 1151 v2 pin anakartlar bulunuyor.
Hocam 1151 v2 olayı tam olarak nedir? İntel neden 1151 soketi öldürdü.

Hocam 1151 v2 olayı tam olarak nedir? İntel neden 1151 soketi öldürdü.

Bunun birçok sebebi olabilir. Ama bence yeni soketin adına v2 (versiyon 2) getirildiğine göre bazı durumlarda sorunlu ya da çabuk eskimiş olabilir.

Bunun dışında her soket yaşlanır. İşlemciler güçlendikçe soket türlerininde değişmesi gerekir.

Son düzenleme:
Bunun birçok sebebi olabilir. Ama bence yeni soketin adına v2 (versiyon 2) getirildiğine göre bazı durumlarda sorunlu ya da çabuk eskimiş olabilir.

Bunun dışında her soket yaşlanır. İşlemciler güçlendükçe soket türlerininde değişmesi gerekir.
Hocam Am4 soketi 4.senesine girecek belki daha fazla.

Hocam Am4 soketi 4.senesine girecek belki daha fazla.

AMD'de İntel'i bu açığından yararlanıp en uzun ömürlü soketi yaptı. Yinede 2020'de biticek.
İntel'in bu kadar soket değiştirmesinin sebebi birçok amaç için işlemci üretmelerinden dolayı olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı