Intel sistemde XMP açmak gerekli mi?

BirKimse

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler.
i3 10100F GTX1660 Super sisteme sahibim. Bildiğiniz üzere 10. nesil Intel işlemciler 2666MHz üstü RAM desteklemiyor. Benim RAM'ler şu anda zaten 2666 MHz de çalışıyor fakat XML Ti açmadım çünkü açsam bile işlemci desteklemiyor.
Sizce açmalı mıyım XMP'yi, gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer RAM'in şu an gerçekten 2666 MHz'de çalışıyorsa (CPU-Z, Task Manager → performans sekmesinde görebilirsin), XMP açık olmasa da doğru profilde çalışıyor olabilir. Ama birçok durumda XMP kapalıysa RAM 2133 MHz'de kalır. O yüzden kontrol et.
Eğer 2133 ise, XMP açmalısın. Performans farkı özellikle oyunlarda 5-10 FPS'e kadar çıkabiliyor. Eğer zaten 2666 MHz'de çalışıyorsa, XMP açmanın ekstra bir faydası olmaz, ama açman da bir zararı olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Görev Yöneticisi'nden baktım fakat
2667M/T yazıyordu

Görev Yöneticisi'nden baktım fakat
2667M/T yazıyordu
2667M/T yazıyorsa 2666 demek. Yuvarlak rakam. Sonuç olarak XMP açmana gerek yok, çünkü zaten maksimum hızdasın.
Açarsan da hız değişmez. sadece profil yüklenmiş olur.
Sistem stabil ve performans yeterli.

2667M/T yazıyorsa 2666 demek. Yuvarlak rakam. Sonuç olarak XMP açmana gerek yok, çünkü zaten maksimum hızdasın.
Açarsan da hız değişmez. Sadece profil yüklenmiş olur.
Sistem stabil ve performans yeterli.

Ben yine de açtım sıkıntı olur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…