Intel sistemden AMD sisteme geçilmeli mi?

Ahmetkrc99

Hectopat
Daha fazla  
Bende MSI Z87-G45 Gaming i7 4790 işlemci ve 32 DDR3 RAM var. Ben bunları 2.elden satıp MSI A320M Pro 3200MHz 16 GB RAM DDR4 3200MHz R5 3600X çevirmeli miyim sizce? Fikirleriniz nelerdir?

Geçilebilir ancak A320 çipset anakart kullanmanızı önermem. Çünkü gelecekte OC yapmak isterseniz yapamazsınız. İleride yükseltmek isterseniz 4. nesil Ryzen işlemciler desteklenmeyecek. Güç beslemeleri çoğunlukla B450 anakartlara kıyasla zayıf kaldığından -ne kadar akıl kârı, bilmiyorum ama- R9 3950X gibi işlemciler yük altında yeterince beslenemediğinden mavi ekranlara neden olabilir.

En düşük B450 kullanmanızı öneririm.

Bunun haricinde fiyat performans olarak hangi ürünleri tercih edebilirim sizce ?

Öncelikle amaç ne niye değiştirmek istiyorsun? Kendim halen 4790K kullanıyorum. Eğer komple anakart, RAM, işlemciyi değiştireceksem çok üst seviye ekran kartı bu parçalara yetersiz geleceği için değiştiririm. Durduk yere heves olsun diye değiştireceksen bence gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…