Öncelikle amaç ne niye değiştirmek istiyorsun? Kendim halen 4790K kullanıyorum. Eğer komple anakart, RAM, işlemciyi değiştireceksem çok üst seviye ekran kartı bu parçalara yetersiz geleceği için değiştiririm. Durduk yere heves olsun diye değiştireceksen bence gerek yok.
Yani bazı oyunlarda anlamadığım bir şekilde düşük fps alıyorum warzone mesela 70 civarında giderken çakılıyor bazen onun haricinde eski olduğu için ilerde fiyatlarının artıcağını düşünüyorum.
Bende yakında sistem topladım ve b550 altını önermiyorum hem yakında 5000 serisi amd işlemciler gelecek ve arada baya hız farkı olacağını düşünüyorum 3000 serisi ile bundan dolayı biraz daha beklemeni tevsiye ediyorum ancak bekle derken hiç bir şey yapma değil ssd al ram al yavaş yavaş
GİGABYTE X570 Gaming X + Ryzen 7 3700X + Asus dual RTX 2070 sistemde 5 ay kadar günde 8-10 saat yayın yaptım full yükte Arctic Freezer e-sports Duo işlemci soğutucusu ile 75 derecenin üstüne çıkmadı işlemci ki onda da 1-2 saniye içinde 72-70 bandına düşüyordu. Yayınlarda genelde Apex Legends oynadım termal macun olarak Arctic Mx-4 kullandım. AMD FX serisi işlemcilerde ısınma problemi vardı ancak full yükte bile 200 TL lik bir hava soğutucu ile bile bu sorunun üstünden gelebiliyor artık AMD işlemciler. Ayrıca kasa içi hava sirkülasyonu bu konuda çok büyük önem arz etmekte. 120 veya 140 mm'lik Akasa Viper kasa fanlarının hava akışı değerleri fiyatına göre oldukça iyi değerler. F/P ürünü denebilir. Sizin sisteminizde iddia ettiğiniz gibi bir ısınma olayı varsa yazın forum olarak yardımcı olalım. Ama bir yerlerden duyduysaniz o kişiler çözümünü bulamamışlardır. Bu da bilgi kirliliğine sebep olur. İyi forumlar