Intel son mikrokod güncellemesi ve performans düşüşü

713862

Centipat
Bugün anakartima gelen 0x12b mikrokod guncellemesinin performans düşüşü yaşattığını belirtmek amaciyla geldim.

0x129 mikrokodu sirasinda(0x12B'den bir onceki), Cinebench 23'te OC'siz 23600 puan aliyordum. 1.35v Max 85 derece civari.

Bugün yaptığım BIOS Update'inden sonra skor 21600 cikti. Voltaj Max 1.4 olarak Gozukse'de benchmark boyunca gariptir ki 1.1 - 1.2 civari kaldi. Ve ben Intel default olarak Lite load modumu 22'de kullanıyorum (24 mod var anakartta) siz dusunun. Inanilmaz derecede bir voltaj dususu ve bununla beraber bir performans dususu var.

Current (W) konusunda EDP throttling yapmadi, 180W sabit verdi.

Derece voltajin dusmesiyle bir hayli azaldi, peek 91 olarak gozukse de benchmark sirasinda 80'de kaldi. Ayrica Idle da 26 dereceye kadar dusuyor CPU.

Maalesef uzucu bir mikrokod guncellemesi. 0x125'ten beri voltaj dusurup performanstan kısıp duruyorlar. Parasinin hakkini vermesi icin OC'li kullanmak sart.

Bu, bilgilendirme amacli acilmis bir konudur.

Dosya Ekleri

• msi 1.png
    msi 1.png
    16,2 KB · Görüntüleme: 40
  • hw 2.png
    hw 2.png
    39,4 KB · Görüntüleme: 33
  • hw 1.png
    hw 1.png
    128,7 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
En iyisi bios güncellemesi yapmadan manuel olarak cache ve core undervolting yaparak kullanmak. Ben de güncelleme yapmayı düşünüyordum ancak şu anda vazgeçtim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı