Intel stok fan yağ deliği

lProfessoRl

Hectopat
Arkadaşlar fotoğrafta görüldüğü gibi etiketi çıkardım ama ortasında yağ koymak için delik yok, köşesinde bir delik var ama sanırım o delik kömürü görüyor (yeşil yeri) altınada baktım ortada gümüş renginde bir delik var anlamadım nereye dökeceğim ben bu yağı? Normalde ortada kapakçık altında oluyordu bunda yok.

15934533117923320876909810197936.jpg

15934533576103116089041410185862.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Tahmin etmiştim ondan sorayım dedim margarin ya da yemeklik yağ bile koymaya çalışan denk gelmişti.

Şöyle söyliyeyim oradaki rulman kısmına ulaşamazsın bunlar yapım esnasında özel gres yağı ile MG olarak yağlanır.
Rulman bozulduğu için boşluk olur ses yapar sen yağ döktüğünde oluşan boşluk sebebi ile döktüğün yağın %5 rulmana ulaşır. Ve seste biraz azalma olabilir fakat 1 ay içerisinde toz o yağ kısmına iyice yapışmaya başlayacak ve fan daha kötü olacak.

Fanı hemen değiştir fanın yerinden çıkarak metal kısmının anakart ya da ekran kartına temas ederek kısa devre yaptığına şahit oldum.

Tahmin etmiştim ondan sorayım dedim margarin ya da yemeklik yağ bile koymaya çalışan denk gelmişti.

Şöyle söyliyeyim oradaki rulman kısmına ulaşamazsın bunlar yapım esnasında özel gres yağı ile MG olarak yağlanır.
Rulman bozulduğu için boşluk olur ses yapar sen yağ döktüğünde oluşan boşluk sebebi ile döktüğün yağın %5 rulmana ulaşır. Ve seste biraz azalma olabilir fakat 1 ay içerisinde toz o yağ kısmına iyice yapışmaya başlayacak ve fan daha kötü olacak.

Fanı hemen değiştir fanın yerinden çıkarak metal kısmının anakart ya da ekran kartına temas ederek kısa devre yaptığına şahit oldum.
Asus R7 250 OC DDR3 2GB 128 Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da. Hemen Al.
Ekran kartı bu. Fan yerinden çıkamaz. En kötü bozulur. Bozulursa da yapacak bir şey yok. Sen yinede bak. Belki ben yanlış biliyorumdur.

Fanın yerinden çıkma olayı yeni ekran kartlarında ve işlemci fanların da mümkün değil üreticiler bu olayı göz önünde bulunduruyor. Fakat kasa fanların da ve daha önceleri üretilen örnek verecek olursam GeForce MX400 ekran kartında gördüm.

Asıl söylemek istediğim yağlama yapmak çözüm değil özellikle fan ileri geri oynuyorsa mil ve yatağı bozulmuş demektir yeni fan almanızı öneririm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı