siyaha
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Dr
Cevaplar için teşekkürler.1- Uyumlu hepsi. Eğer daha uzun idare etmesini istiyorsan 9600KF yerine 8700K alabilirsin. Sıfır değil tabii. Aynı frekansta tek çekirdek performansında fark yok ancak çoklu çekirdekte ciddi fark var ancak delid şart. Yoksa 5 GHz'de tıkanabilirsin. Ayrıca o soğutucu yüksek frekanslarda yeterli soğutmayı sağlar mı emin değilim.
2- Yeterli.
3- Silikon piyangosu denilen olay devreye giriyor burada. 5.5'i gören de vardır, 5.2'yi aşamayan da...
4- 2080 kullanıyorsan kesinlikle 1440P. Vega 56 da iyi aslında 2K'da. Voltaj düşürüp frekansları arttırmanı öneririm. Havadan ortalama %15 performans artışı yakalayabilirsin.
5- RAM ve anakart gereksiz bana kalırsa.
6- XMP açıp 4133 MHz'de çalıştırabilirsin. AMD'deki DOCP gibi.
Samsung B-Die içeren daha ucuz RAM'ler de var. Mesela:
Gecikme değerlerine bakma. İncelemelerden öğrenebilirsin. Bu arada sanırım bunda da silikon kalitesine benzer şekilde overclock değerleri değişkenlik gösterebiliyor.
Delidle uğraşmak istemiyorum.
5 ilk hedef.
Vega 56'yı baya kurcaladım. Dediğiniz gibi kullanıyorum + thermal macun ve pad değiştirerek 10 derece daha soğuttum. Strix modeli donanım hatalı. Strix GTX 1080 için üretilmiş soğutma bloğunu kullanmışlar.

B-Die Finder
Find Samsung B-Die DDR 4 memory kits on Amazon, Newegg and many more.

Son düzenleme: