Intel UHD Graphics 128 MB VRAM arttırılabilir mi?

Merhaba herkese, laptopumda i5 10210U işlemci 8 GB RAM Intel UHD Graphics 128 MB var; ben bunu 256, 512 MB'ye falan artırabilir miyim? Artırabilirsem bilgisayara herhangi bir zarar verir mi? Bir şey olur mu?
Arttırırsın da performans artışı pekte olmaz

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu inceleyebilirsin.

Merhaba herkese, laptopumda i5 10210U işlemci 8 GB RAM Intel UHD Graphics 128 MB var; ben bunu 256, 512 MB'ye falan artırabilir miyim? Artırabilirsem bilgisayara herhangi bir zarar verir mi? Bir şey olur mu?

Arttırmanızın lüzmu yok. O entegre grafik üniteleri zaten zekiler, gerektiği zaman otomatik olarak RAM'inizden gerektiği kadar alacaklar. Aynısını harici kartlarda yaptığı oluyor.

Atıyorum oyuna girdiniz ve oyun 1.5 GB VRAM harcıyor, UHD grafik birimi otomatik olarak hemen RAM'inizde bir havuz oluşturup kullanmaya başlıyor. Tabii kendisininde belli bir sınırı var, görev yöneticisinde gözükür.

Örnek:

1731268529759.png

Arttırmanızın lüzmu yok. O entegre grafik üniteleri zaten zekiler, gerektiği zaman otomatik olarak RAM'inizden gerektiği kadar alacaklar. Aynısını harici kartlarda yaptığı oluyor.

Atıyorum oyuna girdiniz ve oyun 1.5 GB VRAM harcıyor, UHD grafik birimi otomatik olarak hemen RAM'inizde bir havuz oluşturup kullanmaya başlıyor. Tabii kendisininde belli bir sınırı var, görev yöneticisinde gözükür.

Tamam reis teşekkürler bu sisteme önerebileceğiniz güzel oyun var mı?

Arttırırsın da performans artışı pek de olmaz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bunu inceleyebilirsin.

Örnek:

Eki Görüntüle 2349103
Bende o gpu da 3.9 gb yazıyor

Tamam reis teşekkürler bu sisteme önerebileceğiniz güzel oyun var mı?

Bende o gpu da 3.9 gb yazıyor
4 GB'ye kadar kullanması gerekirse kullanır.

Ne tür oyun istediğine bağlı. Kriterlerin varsa ona göre yazarım, yoksa bildiğim güzel yapımları rastgele şekilde yazarım.

IGPU açınca 64MB- 512 MB a kadar bir değerler geliyor BIOS un ilk yeniden başladığında. Cache gibi bir şey sanırsam. GPU1 olan INTEL dahili birim geliyor. Aynı anda Dahili DisplayPort veya ekran kartına takabiliyorsunuz. 2 monitör varsa oyunu hangi pencereye getirirseniz o ekran birimi kullanıyor. GPU1 INTEL %100 gibi değer gösteriyor.
1731269533275.png

1731269546150.png

Böyle güzel oyunlar sıkmayacak uzun süre oynayacağım.
Size göre güzel oyun bana berbat, bana göre güzel oyun size berbat gelebilir. Atıyorum ben RDR2'yi çok severim ama nefret edeni çoktur. Tabi sevmediğiniz oyunu oynamak ufkunuzu açabilir.

Genede rastgele kaliteli, alıcısı olan yapımları size yollayayım.

Dragon Age Origins (En sevdiğim 3.cü oyundur.)
Witcher 2
Terraria
Stardew Valley
Forager
Bioshock serisi
Batman Arkham serisi (Knight hariç)
Hades
Katana Zero
Celeste
Shank 1,2
Cuphead
Tails of Iron
Pizza Tower
Shadow Tactics
Middle-Earth: Shadow of Mordor
Call of Juarez serisi
Dead Space 1,2
Metro 2033 ile Last Light
DMC 3 ve 4
Bayonetta 1
Dark Messiah
Guacamelee 1,2
Owlboy
Baldurs Gate 1,2

Rastgele yazdım, umarım seversin bazılarını.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı