Intel ve Nvidia'nın AMD karşıkları nelerdir?

Untouchablee

Hectopat
Katılım
22 Ekim 2018
Mesajlar
234
Çözümler
1
Intel ve Nvidia parçaları hakkında bilgim var fakat AMD işlemci olsun ekran kartı olsun en ufak bir şey bilmiyorum. Mesela AMD'nin Ryzen işlemcileri var. Bu Ryzen işlemcilerin Intel karşılıkları nelerdir? AMD ekran kartları var. Bu ekran kartlarının Nvidia olarak karşılığı nedir? AMD parçalar hakkında da biraz bilgi edinmek istiyorum ki güç ve performans açısından yorum yapabileyim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten benchmark üzerine çözünürlük, yanındaki ekran kartına, RAM MHz değerine bakarak karşılaştırılabilir. Onun haricinde kısaca bahsetmek gerekirse Ryzen çekirdek, threads bakımından üstün ve yanında iyi ekran kartı, iyi bir çözünürlük olunca 4K'da çoğu İntel işlemciyi yakalıyor. Örneğin Ryzen 7 2700X, İ9 9900K'ya 4K'da yaklaşıyor. Ayrıca Ryzen'in avantajı İntel'e göre fiyatı, içinden çıkan kaliteli soğutucular, çekirdek, threads sayısı. İntel'in avantajına gelirsek tek çekirdek performansı. Tek çekirdek performansı ise birçok oyunda 1080P'de güzel farklar attığını görebilirsin. Tabii ki fiyatları pahalı Ryzen'e göre.


Gelelim ekran kartlarına. AMD şu an ki ekran kartları ile RTX seviyesine hatta GTX 1080 seviyesine bile ulaşamıyordu sanırım. Yeni çıkacak RX 30XX serisi ile RTX 2070'e ulaşacaktır benim düşüncem. Belki RX 3080/3090 RTX 2080 Ti'ye falan ulaşır ya da yeni Vega kartı 7 NM ile çıkacak olan. Şu an için Nvidia ekran kartlarında AMD'ye göre baya bir önde. RX 590 bile GTX 1060 GDDR5X modeline rakip olarak çıkarıldı ama daha iyi performans vereceği kesin DX12'de. Günümüzün oyunları hala DX11 olsa bile güncellik önemli ise DX12 performansı gerek. Ayrıca ekran kartlarında AMD'nin avantajı var. Freesync-G-sync teknolojileri. G-sync Nvidia tarafında olan bir teknoloji Freesync ise AMD tarafında. Bu teknolojiler monitör üzerinde oluyorlar ve monitörün belli Hz'ini geçince yırtılma sorununu, akıcılık bozulması gibi şeyleri önlüyor. Nvidia tarafında G-sync yaklaşık 1000 TL değerinde falan herhalde. Freesync ise tamamen ücretsiz ve aynı görevi görüyor ama yine de şans işi yırtılma oluyordu sanırım. Monitör fiyatları olarak en ucuz G-sync monitör 2000 TL'yi bile geçerken Freesync içeren monitörler 700 TL'ye bile bulunabiliyor.


Kısaca anlatmak gerekirse F/P konusunda çok daha üstün AMD tarafı.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı