Intel ve saçma politikaları

Intel > AMD tek bir açıklamayla AMD de kronik sorun çok intel ise sorunsuz kendi fikrimi söylüyorum
Intel işlemcili laptop kullanmamışın o zaman. Kullansan niye sürekli FPS drop oluyor derdin.

Sanki AMD hiç ısınmıyor 🤣
3 farklı AMD işlemcim var. 2'si laptop bir masaüstü. Hiç ısınmıyor.
Ama Intel laptoplarım hep ısında ve FPS drop oldu her daim.

Intel işlemcili laptop kullanmamışın o zaman. Kullansan niye sürekli FPS drop oluyor derdin.
Yiğidi öldür hakkını yeme özellikle Alder Lake nesli sonrası Intel mobil kanadında verimlilik çekirdeği konfigürasyonu sayesinde güzel oynadı AMD 7000 serisi mobil için süreçte geç kaldı ama hakkını vererek verimliliği coşturarak geri geldi.

Yiğidi öldür hakkını yeme özellikle Alder Lake nesli sonrası Intel mobil kanadında verimlilik çekirdeği konfigürasyonu sayesinde güzel oynadı AMD 7000 serisi mobil için süreçte geç kaldı ama hakkını vererek verimliliği coşturarak geri geldi.
Yeni yeni gelmiş. 2013 - 2020'e kadar sürünüyorduk vallahi. Hani AMD bilinmiyordu o zamanlar. Her evine laptop alan Intel alıyordu. Ben de 2 kere aldım. İkisi de hep ısınıyordu deli gibi.
İyi ki Intel kullanmıyorum artık.

Ekran kartı ayrı, işlemci ayrı. Sen ekran kartı için diyor isen burası yeri değil hocam.
İşlemci için diyorsa, kanıt sunarsın açıklasın haklıysan eyvallah deriz. Sen ortaya bir şey atıyorsun sonra karışıyor.
Ya bir ara Intel benim threadlerim çekirdektir kafasındaydı ama ısınma probleminden tut, yük altında sapıtıyordu.

Son düzenleme:
İnanın büyütmeye çalışmıyorum, gerçekten anlamaya çalışıyorum insanlar güncel şartlarda neden AMD dururken Intel alsın.
Keşke Intel bir anda 4-5 nm deli performanslı ve verimli bir işlemci çıkarsa AMD'ye toz yuttursa ki AMD'de elindeki tüm tuşlara basabilse, 2.5 yılda 1 işlemci çıkarmasa da şu anda sistem toplayanlar 1.5 yıllık işlemcilerle geçmese platforma.
Şöyle ki, bazen insanlar fiyat/performans değil kalite tercih eder. Hele ki bizim ülkemizdeki gibi ekonomik problemleri yoksa hayli hayli tercih eder. Bu yüzden INTEL şu anda global pazar payının %65 civarına hakim. Ama muhtemelen Türkiye pazar payına baksak AMD %35'ten çok daha fazla çıkar.

Katılıyorum, AMD güzel işler yapıyor. Katılıyorum çok daha maul ve ekonomik fiyat/performans ürünleri sunuyor. Katılıyorum uzun vadeli anakart kullanımını mümkün kılıyor. Ama öyle birkaç negatif nokta var ki insan soğuyor bazen. İlki kronik problemler. Bir türlü şu güç değeri dengesini tutturamıyorlar. Bir sene buzdolabı gibi çalışan işlemci bir sonraki nesilde ızgara gibi çalışıyor. Yani AMD'yi bir kez alıp memnun olan insanlar bir sonraki nesilde ne ile karşılaşacağını bilmiyor. BIOS'tan işlemciye en ufak bir müdahale edince sistem sıklıkla kafayı yiyor. Hem işlemci hem ekran kartı tarafında yazılım kısmı da çok vasat duruyor. Sadece arayüze havalı renkler katmakla işi çözemediklerini anlamaları lazım artık. Misal Geforce Experience ile AMD'nin yazılımına bakın... Dağlar kadar fark var. Gibi gibi. Bu yüzden para problemi olmayana INTEL konfor sunuyor. Keza NVIDIA da aynı şekilde. Haliyle INTEL-NVIDIA ikilisi çok sorunsuz ve kullanışlı geliyor insanlara.

Hepsinden önce INTEL belli bir alışkanlığı devam ettiriyor, yani aslında göz boyuyor da diyebiliriz fakat ben de şahsen INTEL tercih ediyorum sistemlerimde bu alışkanlıktan ötürü. AMD hatasına bir kez düştüm ben de. Ekonomik bir sistem toplayalım dedik şirket için. Soket arızaları, voltaj problemleri ile boğuştuk 6 ay boyunca. Sonra da haliyle yarattığı zaman kaybından ötürü soğuduk firmadan.

Şu an AMD'nin en çekici olan en güçlü tarafı fiyat politikası. Hakkını teslim edeyim ciddi şekilde makul fiyatlara satıyorlar ürünlerini. Ama biraz da kullanıcı rahatlığını düşünmesinin vakti geldi. Yoksa özellikle iş bilgisayarları tarafında asla geçemez INTEL'i. Sıradan son kullanıcı AMD alır, oyuncu adam bütçesini zorlamak istemiyorsa fiyatından ötürü alır, rastgele kullanıcı fazla araştırmaz alır vs vs. Ama iş bilgisayarı, yüklü sunucu bilgisayarları için şahsen INTEL'i daha başarılı buluyorum. Bir de satış sonrası destek kısmı var işin bu noktada. INTEL'in ciddi fark yarattığı noktalardan birisi de bu bence.

İnanılmaz ki adamlar AMD 5 nm işlemci üretirken hâlâ 10 nm işlemci üretmeye devam ediyor bu kafa 11. nesli 14 nm üreten kafayla aynı, 400W TDP'lerde high end olmayan çoğu anakartta göremeyeceğimiz performansları son kullanıcının rüyasında göremeyeceği soğutma sistemleriyle sentetik testlerde düşük yüzdelerde öne geçiyor diye hâlâ böylesine savunanları görmek gerçekten şaşırtıyor.

AMD işlemci üretmiyor. Tasarlıyor sadece. Çip üretim fabrikalarını yıllar önce ayırdılar şirketten.

Intel işlemcilerini kendisi üretiyor.

5 nm üretim süreci dediğin şey pazarlama amaçlı kullanılan bir sözden ibaret. Model numarası gibi düşünebilirsin. İki farklı üretim tekniğinde sayıları karşılaştırmanın mantığı yok.

Intel 10nm sürecini kıyaslamak istersen TSMC 7nm ile kıyaslayabilirsin.

Evet, AMD 5800X dışında Ryzen 5000 ve sonrası işlemcilerde asla Intel kadar ısınmıyor hatta 7950x3D gibi işlemciler 13900k gibi işlemcilerden kat kat daha verimliler 🙂

Ayrıca fanboy olduğunuz belli. Başta saçma sapan kronik sorunları var vs. yazıp sonra da buna dönmeniz bunu açıklıyor.

Bir fanboyun fikri asla önemli olamaz çünkü onun gözünü marka aşkı bürümüştür 😁

Apple fanboyları :D

Samsung artık Apple'ın rakibi bile değil tamamen tekel oldu Apple. Intel'de Samsung'un yolundan ilerliyor.

Tabii canım rakibi bile değilmiş. Daha 120Hz'yi yeni gördü iPhone kullanıcıları. S24 modeli çıkmasını bekliyorum.

Merhaba,
Intel ve AMD tarafına baktığımızda AMD çok geriden gelen ve pazar payı açısından neredeyse tek olan Intel tarafının pastada payını gittikçe azalttığını görmemek mümkün değil. Özellikle işlemci tarafında yaptığı çeşitlilikle pazarda adından sıkça söz ettiriyor.

Sunucu taraflı geliştirilen AMD EPYC işlemcileriyle Intel Xeon işlemcilerin pazar paylarını her geçen gün düşürmektedir. Yine aynı şekilde son kullanıcı bazlı baktığımızda AMD Ryzen serisi özellikle F/P olarak inanılmaz performanslar sergileyerek Intel işlemcilerin karşısında büyük bir atılım yakalamış durumda.

Pazar payı açısından bakıldığında birçok kullanıcının gözünden kaçan bir durum olan AMD EPYC işlemcilerle Intel'in pazar payının son yıllarda %10 ölçeğinde küçülerek sunucu işlemcisi EPYC'in AMD için bir itici güç haline gelmiş olmasıdır. Pazar payında ölçeğini hızla büyütmesine yardımcı olan EPYC işlemcilerin, Türkiye sunucu pazarına da gelmesini görmek isterim :)

Değerlendirmelerim işlemciler için geçelidir. GPU taraflı fikir beyan edebilecek durumda değilim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı