Intel vs AMD

@Shimada Sensei hocamın yaptığı ironi komik, @Penetrator God hocamın anlamaması daha komik, @ykH8eqLN'nin "net şekilde Intel" yazması kat kat daha komik. Ben olsam çok çekirdeğinden ve ucuz fiyatından dolayı AMD tercih ederdim. Yok kart erimiş, AMD trafoymuş, sobaymış bilmem ne. Kesinlikle öyledir.

AMD yazdım çıkıyorum konudan, tavsiyen yaz çık, uzun uzun bir şeyi savunup durmayın, insansınız ama nefes beyne gitmiyor ilginç

Tamamen bütçeye bağlı bir durum.
Yani şimdi şöyle. AMD de 600Tl ye işlemci alırsın yanında oyunlarda kendisini rahatlıkla soğutabilecek 200Tl lik bir soğutucu gelir.
İntel 1400Tl işlemci alırsın AMD nin 400Tl lik(600 Tl 200 soğutucu yani işlemci 400Tl) işlemcisini 2-3 FPS ile geçer ve yanında pazar malı(hiç kusura bakmayın soğutucuları dandik. Adamlar 10 yıldır aynı soğutucuyu gönderiyor) soğutucu gelir ekstra 300Tl soğutucu masrafı çıkar.
Cekirdek sayısına değinmeme gerek yok herhalde?
400Tl lik işlemcide 1400Tl lik işlemciden iki kat daha fazla çekirdek var. Cidden @Shimada Sensei nın dediği gibi İntel bu gidişle anca kendi sindirim sistemi atığını (ban yememek için kibarlaştırdım) yer ama neyse. 10. nesil işlemciler devam et sen İntel.
Yani İntel mi AMD mi siz seçin artık...

Son düzenleme:
Intel'in kaliteli çekirdekleri yeter. AMD mi? Allah korusun.
AMD nin çekirdeklerinin dandik olduğu hakkında kanıtınız var mı? Sizi bilmem ama bu forumda genelde böyle saçma teoriler için kanıt isteniyor.
Lütfen FX döneminden kalma bir yazı olmasın.

AMD fiyat-performans konusunda başarılı ve bütçe dostu, ayrıca güzel işlemcileri var.

İntel daha çok parası olanlar için iyi bir seçenek, oyunlarda i9-9900k'nın başarısını bilmeyen yoktur. Çoğu işlemcisinde dahili GPU bulunmakta.

Birisi çıkıp da İntel kötü ya da AMD kötü diyorsa bence tavsiyesini dinlemeyin. İki markanında kendine özgü özellikleri ve başarıları var.

@Emirizmir hocam arkadaş ağır fanboy. Çekirdek kalitesi nedir yahu? 2020'ye girdik ama halen @Geldim6363, @Arleigh Burke gibi fan
Cidden çekirdeklerin kalitesini ilk defa duyuyorum. Sanırsın İntel altından AMD plastikten yapıyor.
Ryzen 3000 serisi çıkmadan önce İntel yine 1 tık öndeydi. Ama 3000 serisinden sonra İntel'in yüzüne bakmam.
Zaten Epyc işlemcileri saymıyorum. Onlarıda dahil edersek İntel tarihi eser oluyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…