- Makaleler
- 1
Daha fazla
Testler sanal dünyada yapılmıyor. Birsürü YouTube kanalı bunun testini yaptı zaten. Ayrıca 8700K zaten 3K TL. 3800X 2800TL. Ikisinin de İtopya fiyatlarıni baz alarak karşılaştırdım. Ayrica 3800X'in yanında 500TL'lik soğutucu var.Fanboy mu? Ben 90'ların sonunda AMD ile bilgisayar dünyasına girdim. AMD, Ryzen ile iyi atılım yaptı ama sentetik testler bir şey ifade etmez. Gerçek dünya koşullarına bakarım.
8700K bile oyun testlerinde birçok AMD'nin önünde.
Kanıııt? BIOS güncellemesi yapmak istemiyorsan ona göre anakart alacaksın. Ayrıca ısınma sorunları genelde kullanıcı kaynaklı oluyor. Ya kasasının hava akışı kötü Ya da macunu yanlış sürüyor Ya da soğutucuyu takamıyor. O konuların sonuna bakarsan görürsün. Ayrıca ben Rampage joyance gibi rezil bir markanın kasası ve fanları ile 2600X'i oyunlarda 71° nin üzerine çıkartamadım. Stock soğutucu ile.AMD güçlü ama problemli işlemciler üretiyor. Yok BIOS güncellemesi nasıl yaparım? İşlemcim birden 70 dereceye çıktı ne yapayım?
İ9-9900K çok sağlam çalışıyor. Ben ne diyorum. İ9-9900K alamayacak olan AMD'ye yönelsin veya Intel 10. nesil işlemcileri beklesin.
10. nesilde de fiyatlar tavan yapacak.
Son düzenleme: