Intel vs AMD

Fanboy mu? Ben 90'ların sonunda AMD ile bilgisayar dünyasına girdim. AMD, Ryzen ile iyi atılım yaptı ama sentetik testler bir şey ifade etmez. Gerçek dünya koşullarına bakarım.

8700K bile oyun testlerinde birçok AMD'nin önünde.
Testler sanal dünyada yapılmıyor. Birsürü YouTube kanalı bunun testini yaptı zaten. Ayrıca 8700K zaten 3K TL. 3800X 2800TL. Ikisinin de İtopya fiyatlarıni baz alarak karşılaştırdım. Ayrica 3800X'in yanında 500TL'lik soğutucu var.
AMD güçlü ama problemli işlemciler üretiyor. Yok BIOS güncellemesi nasıl yaparım? İşlemcim birden 70 dereceye çıktı ne yapayım?

İ9-9900K çok sağlam çalışıyor. Ben ne diyorum. İ9-9900K alamayacak olan AMD'ye yönelsin veya Intel 10. nesil işlemcileri beklesin.
Kanıııt? BIOS güncellemesi yapmak istemiyorsan ona göre anakart alacaksın. Ayrıca ısınma sorunları genelde kullanıcı kaynaklı oluyor. Ya kasasının hava akışı kötü Ya da macunu yanlış sürüyor Ya da soğutucuyu takamıyor. O konuların sonuna bakarsan görürsün. Ayrıca ben Rampage joyance gibi rezil bir markanın kasası ve fanları ile 2600X'i oyunlarda 71° nin üzerine çıkartamadım. Stock soğutucu ile.
10. nesilde de fiyatlar tavan yapacak.

Son düzenleme:
@ykH8eqLN'nin "net şekilde Intel" yazması kat kat daha komik. :D Ben olsam çok çekirdeğinden ve ucuz fiyatından dolayı AMD tercih ederdim. Yok kart erimiş, AMD trafoymuş, sobaymış bilmem ne. Kesinlikle öyledir.
Bu şekilde dalga geçermiş gibi yaptığınız yorum gerçekten üzücü. Önce karşındakine saygı göstermeyi öğrenmelisin. Dalga geçmek yerine düzgünce sorsaydın neden Intel'i tercih ettiğimi, güzelce anlatırdım. AMD'yi savunuyor olabilirsin. Çok doğal bir şey herkes istediğini savunabilir. Fakat karşındaki insana tercihinden dolayı "Dalga Geçme" içerikli bir yorum yaparak kendini üstün görmek, kendinize çeki düzen vermeniz gerektiğinin işaretidir. İyi forumlar.

Siz diyerek başlamıştınız ama senli olduk şimdi.

Benim için bunlar çocuk oyuncağı. GaN üzerine çalışma yapmış adamım ben. Çok biliyorsunuz ya her şeyi. Bana fanboy denilmesine cevap veriyorum. Yoksa AMD alana da saygım var.

Karşılaştığım sıkıntıları da anlatabilirim istersen. Termal olarak kararlı MOSFET transistörler üretilmeli ve bu transistörlerin üzerinden NOR, NAND gibi lojik kapıların geliştirilmeli lazım. Şuan kullanan silikon ICler ile GaN IClerin yapıları birbirinden çok farklı.
Bu şekilde dalga geçermiş gibi yaptığınız yorum gerçekten üzücü. Önce karşındakine saygı göstermeyi öğrenmelisin. Dalga geçmek yerine düzgünce sorsaydın neden Intel'i tercih ettiğimi, güzelce anlatırdım. AMD'yi savunuyor olabilirsin. Çok doğal bir şey herkes istediğini savunabilir. Fakat karşındaki insana tercihinden dolayı "Dalga Geçme" içerikli bir yorum yaparak kendini üstün görmek, kendinize çeki düzen vermeniz gerektiğinin işaretidir. İyi forumlar.
Olay şu ki; i9-9900K alabilecek varsa Intel alsın diyorum. Onun dışında AMD alınabilir veya 10. nesil Intel işlemcileri beklesinler diyorum. Bunun üzerinde biz fanboy oluyoruz. Böyle konuşmalarla ne ilerleyebiliriz ne de anlaşabiliriz.

Ben de kasa toplamayı düşünüyorum. i9-9900K yerine Ryzen 3700X tercih etmeyi düşünüyorum. Fanboy olacak kişi i7-9700K falan alır geçer. Fanboyluk yaptığım yok. AMD'den daha önce ağzım yandı. AMD'ye daha farklı bakıyorum bu yüzden. Ama Ryzen ile baya atak yaptılar. Bunu da görmezden gelecek değilim. Bu yüzden ben de AMD almayı düşünüyorum.

Olay şu ki; i9-9900K alabilecek varsa Intel alsın diyorum. Onun dışında AMD alınabilir veya 10. nesil Intel işlemcileri beklesinler diyorum. Bunun üzerinde biz fanboy oluyoruz. Böyle konuşmalarla ne ilerleyebiliriz ne de anlaşabiliriz.
9900K alabilecek parası olan 3900X alsın.

Siz diyerek başlamıştınız ama senli olduk şimdi.

Benim için bunlar çocuk oyuncağı. GaN üzerine çalışma yapmış adamım ben. Çok biliyorsunuz ya her şeyi.

Karşılaştığım sıkıntıları da anlatabilirim istersen. Termal olarak kararlı MOSFET transistörler üretilmeli ve bu transistörlerin üzerinden NOR, NAND gibi lojik kapıların geliştirilmeli lazım. Şuan kullanan silikon ICler ile GaN IClerin yapıları birbirinden çok farklı. Paging hardware dediğin nedir ki? Virtual memory falan bilir misin?

Ben açıkçası bu kadar detay bilmiyorum. Sadece sonuca bakarak yorum yapıyorum ki önemli olan sonucunda nasıl performans verdiği.
Yapımında kullanılan teknolojiler beni ilgilendirmiyor güncel olarak AMD İntel'den daha performanslı. Bunun için bu kadar bilgiyi bilmemize gerek yok sanırsam. Bunu kanıtlayan bir sürü test var zaten. Her işlemci alacak insanın bunu bilmesine gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı