Intel vs AMD

5 sayfa nasil tartisilmis bu konu, tam olarak neye gore kiyasladigi belli olmamasina ragmen?
"Fanboy Wars" yaşanabilecek bir konu olduğu için bence bir 3 sayfa daha gider diye düşünüyorum.

Fanboy Wars yaşanabilecek bir konu olduğu için bence bir 3 sayfa daha gider diye düşünüyorum.
Zaten son 1 haftada 3 tane AMD Vs İntel konusu açıldı daha neden açıyorlar anlamadım.
Tamam tek çekirdek performansında 5-6 FPS geride olsun AMD ama İntel lütfen 10*** serisinde soğutucu değiş ya.

Zaten son 1 haftada 3 tane AMD Vs İntel konusu açıldı daha neden açıyorlar anlamadım.
Bu konuda bir filtre yapılması en güzeli olurdu. Normalde diğer konulara bakmak yerine yeni konu açmak daha kolay (bende bakmadan yeni konu açarım genelde). Ama bu kadar klasikleşmiş konular tek bir konuda birikmeli bence.

Eminim birçok Nvidia VS AMD konularıda açılmıştır. Moderatörler böyle konuları direk tek bir konuya dahil etse büyük ihtimal onlarca sayfalık bir konu çıkacak ama konu kalabalığından kurtulunacağını düşünüyorum.

Intel geride kaldı artık. 7NM’ye geçemedi henüz. Düşük güç tüketimi ve performans sağlayamıyor. Performansı yüksek güç tüketimiyle verebiliyor. Ayrıca bir yol haritası yok. Bir şeyler yapacağız diye açıklama yapıp o yoldan sapıyorlar, hedeflerini tutturamıyor. Belki ileride atak yapar. Şu anda geride.

@Emirizmir hocam arkadaş ağır fanboy. Çekirdek kalitesi nedir yahu? :D 2020'ye girdik ama halen @Geldim6363, @Arleigh Burke gibi fanboylar bitmedi.
Fanboy mu? Ben 90'ların sonunda AMD ile bilgisayar dünyasına girdim. AMD, Ryzen ile iyi atılım yaptı ama sentetik testler bir şey ifade etmez. Gerçek dünya koşullarına bakarım.

8700K bile oyun testlerinde bir çok AMD'nin önünde.

Başarılar size.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3900X 4125MHz'de çalışıyor ve ona rağmen aradaki fark oldukça düşük. Tüm çekirdekler 4.4GHz'de çalışsa 9900K'dan daha başarılı sonuç elde eder videoya göre. Video eski ayrıca, AGESA 1.0.0.4 ile overclock gerekmeksizin bahsettiğim frekanslara ulaşır 3900X. Aynı fiyata ekstra 4 çekirdek varken kim 9900K alır?
8700K bile oyun testlerinde bir çok AMD'nin önünde.
Benim eski işlemcim 8700K idi. Oyun karşılaştırmalarına baktığımda R5 3600 ile aynı performans aldığını gördüm ve içime sinmedi açıkçası. Direkt satıp 3700X'e geçtim (Intel'in tek iyi yanı 2. el piyasasının yüksekliği sanırım). FPS'imde herhangi bir değişim olmadı, render ve yayın konusunda da çok rahatım artık.

AMD nin çekirdeklerinin dandik olduğu hakkında kanıtınız var mı? Sizi bilmem ama bu forumda genelde böyle saçma teoriler için kanıt isteniyor.
Lütfen FX döneminden kalma bir yazı olmasın.
AMD güçlü ama problemli işlemciler üretiyor. Yok BIOS güncellemesi nasıl yaparım? İşlemcim birden 70 dereceye çıktı ne yapayım?

İ9-9900K çok sağlam çalışıyor. Ben ne diyorum. i9-9900K alamayacak olan AMD'ye yönelsin veya Intel 10. nesil işlemcileri beklesin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı