Intel vs Ryzen

Sadece oyun için kullanacaksanız i5 9600kf çok ufak bi farkla daha önde, ama yine de r5 3600 almanız daha mantıklı.
Genel olarak oyun oynayacağım, merak ettiğim tek bir şey var R5 3600 ile 2070 darboğaz yapar mı ? Bu darboğaz olayından çok çektim şu an da kullanmış olduğum bilgisayar hala darboğaz yapıyor :)
3. Nesil bir Ryzen alacaksanız RAM frekansıda en az 3200 MHz olmalı ki işlemci daha iyi performans verebilirsin. Elinizdeki RAM'leri kullanmak zorunda iseniz İntel alın.
Yazın sonuna kadar ya da önümüzdeki seneye kadar mecburen bu ramler ile idare etme durumundayım.

Genel olarak oyun oynayacağım, merak ettiğim tek bir şey var R5 3600 ile 2070 darboğaz yapar mı ? Bu darboğaz olayından çok çektim şu an da kullanmış olduğum bilgisayar hala darboğaz yapıyor :)

Kesinlikle darboğaz olmaz merak etmeyin. Ayrıca dediğim gibi 9600kf oyunlarda %3-5 daha çok fps verir ama 6c/6t 14nm yerine 6c/12t 7nm tercih sebebi olur benim için. (T'nin fazla, nm'nin düşük olması makbuldür)

İntel hakkında pek bilgim yok fakat işlemcinin içinden fan çıkmıyor diye biliyorum. Birde onun için bir soğutucu almanız gerekebilir. Ryzen alıp bir süre idare edebilirsiniz.

Hayır yaşatmaz. Ryzende sıkıntı yaşatmaz FPS daha az alırsın. Örnek vericek olursak 3200 MHz RAM ile ultra ayarda 80 FPS aldığını varsayarasak 2133 ile 70 FPS ve altı alacaksın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı