Intel Xe Graphics 4 GB mı 8 GB mı?

archio

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Laptopumun RAM'ini geçenlerde 8'den 16'ya çıkarttım. Şu anda Control Center'da ayrılan bellek 8 GB olarak gözüküyor. İnternete baktığımda maksimum 4 GB yazıyor. Intel Xe Graphics 8 GB bellek alabilir mi?

1690514317244.png

1690514371707.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Özelliklerine baktığınız ekran kartı ile sizdeki aynı ekran kartı değil. Siz işlemcinize dahili olan Intel Iris Xe'den bahsediyorsunuz baktığınız model ise harici bir ekran kartı olan Intel Iris Xe MAX. Harici olduğu için kendisine ait 4GB'lık bir VRAM'e sahip, sizdeki ekran kartı laptobunuzun belleğini paylaşımlı olarak kullanıyor.

Özelliklerine baktığınız ekran kartı ile sizdeki aynı ekran kartı değil. Siz işlemcinize dahili olan Intel Iris Xe'den bahsediyorsunuz baktığınız model ise harici bir ekran kartı olan Intel Iris Xe Max. Harici olduğu için kendisine ait 4 GB'lık bir VRAM'e sahip, sizdeki ekran kartı laptopunuzun belleğini paylaşımlı olarak kullanıyor.

128MB olarak gözüküyor onu nasıl yükseltebilirim?

Yükseltemezsin işlemci ekran kartları 128 MB olara ayarlanır gerektiğinde paylaşım kısmındaki (RAM'den) yerden alır kullanır.

O zaman testlerde nasıl oyun oynuyolar bu ekran kartı ile?

Yükseltemezsin işlemci ekran kartları 128 MB olara ayarlanır gerektiğinde paylaşım kısmındaki (RAM'den) yerden alır kullanır.

128MB ile nasıl oyun açıyor millet onu anlayamadım ben.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı